Različiti operateri za struju, plin i vodu uz pomoć interneta na jednom računu

Autor: Bernard Ivezić , 03. travanj 2013. u 22:00
Demo soba na Danima otvorenih integracija/PIXSELL

King ICT zajedno s Corvusom, SAP-om, Microsoftom i drugim partnerima predstavio nova rješenja.

Informatički sustav King ICT-a koji prati potrošnju energije i povećava produktivnost upravljanja nekretninama za 40 posto bio je glavni izložak demo sobe na Danu otvorenih integracija 2013.

Tom tehnologijom dovoljan je samo jedan klik kako bi se dobili ažurni podaci o potrošnji struje, plina, vode kao i podaci o stanju opreme.Jednako tako odmah su dostupni podaci o ugovorima o najmu, koji su zadaci ostali nedovršeni, gdje se pojavilo 'izvanredno stane', a za sve je dovoljan internetski preglednik jer se sustavu može pristupiti s računala, tableta ili pametnog telefona. Na susjednom štandu tvrtka Corvus predstavila je CorvusPay, sustav za procesiranje kartičnih transakcija u internetskoj prodaji. Sustav podržava sve najznačajnije kartice od Vise, MasterCarda, Maestra, American Expressa, Dinersa, JBC-a do Discovera. Corvus je svoj novi sustav prikazao na primjeru integracije sa internetskom trgovinom eKupi.U demo sobi moglo se vidjeti i kako funkcionira novi sustav koji olakšava rad sa SAP-om. King ICT je zajedno s tvrtkom Winshuttle predstavio rješenje koje omogućuje da SAP sustav izravno unosi podatke iz Excela, Accessa, SharePointa i drugih alata te time smanji rizike od pogrešnog unosa podataka.

Uz to, u suardnji s Microsoftom prikazan je sustav Microsoft CRM koji se temelji na Dynamics platformi, a za koji King ICT ubrzano razvoja ekspertizu. King ICT je lani postao srebrni partner Microsofta u tom segmentu, a za cilj ima status zlatnog partnera. Nadalje, prikazano je kako može izgledati moderno uredsko poslovanje državnih agencija, posebno u području upravljanja poljoprivrednim zemljištem. Tehnologija koju su razvili omogućuje praćenje poljoprivrednih posjeda do nivoa kvadratnog metra. U demo sobi prikazana je i usluga ARKOD, koja se temelji na satelitskim uslugama. Ta tehnologija se koristi za evidenciju poljoprivrednog zemljišta na temelju čega se isplaćuju poticaji u poljoprivredi, a također i u HAK-u gdje se pomoću nje optimizira rad flote vozila za pomoć na cesti. Uz prvi hrvatski tablet koji je razvila tvrtka MSAN, koja je kao i King ICT dio MSAN grupacije, predstavljena su sigurnosna rješenja za novi trend BYOD (Bring your own device) gdje zaposlenici na posao sve češće donose vlastite prijenosnike i pametne mobitele. Riječ je o rješenjima koja povećavaju sigurnost.

Komentirajte prvi

New Report

Close