Radnik i poslodavac mogu se putem nje direktno spojiti bilo gdje u svijetu i još je besplatno

Autor: Sergej Novosel Vučković , 13. rujan 2018. u 06:33
Aplikacija je dostupna na Google Storeu, a osim oglasa nudi vijesti i tečajeve za prekvalifikaciju

Jobs Now radi na principu geolociranja, u pretraživanju djelatnika prema struci ili poslodavaca po profilu nudi im šansu za povezivanje.

U tek pokrenutom startupu Dokes iz Rijeke, koji čini nekoliko stručnjaka, s prvim su projektom već uspostavili međunarodnu suradnju, koja bi, prema planovima i željama, trebala pripomoći 'gašenju' goruće problematike nedostatka primjerene radne snage u turizmu i ugostiteljstvu.

Dokes je, naime, u suradnji s britanskom tvrtkom Motovate lansirao besplatnu mobilnu aplikaciju Jobs Now, koja služi povezivanju radnika i poslodavaca u sektoru koji bi i ove godine prihodima mogao doprinijeti petini hrvatskog BDP-a. Aplikacija sadrži bazu ugostiteljskih objekata, otvorene oglase za posao, obuke i tečajeve, a posebnost je što u pretraživanju djelatnika prema struci i lokaciji ne samo da otkriva kadar u Hrvatskoj, već i bilo gdje drugdje u svijetu.

"Aplikacija radi na principu geo lociranja potencijalnih djelatnika i poslodavaca, što znači da korisnik, ako je otvori npr. u Americi, prvo vidi otvorene pozicije ili poslodavce iz Amerike, jer su mu najbliži", objašnjava Anđelko Miljanić, zadužen za prodaju i marketing. U Dokesu su uočili, a što i nije bilo teško s obzirom na svakodnevicu, da je veliki problem poslodavaca naći djelatnike u turizmu i ugostiteljstvu, ali i obrnuto pa im je sinula ideja za njihovo zbližavanje.

"Aplikaciju smo osmislili da bi se cijeli process zapošljavanja pojednostavio i ubrzao. Nema specifičnost za hrvatsko tržište, ona je u jedinstvenom načinu rada i izrade isključivo za jedan sektor. Jobs Now je jedina takva aplikacija na svijetu za traženje posla u turizmu i ugostiteljstvu", tvrde Riječani. 

Od objave na Google Storeu i niza testiranja, već je našla više stotina korisnika u Hrvatskoj, cilj je do kraja godina doseći barem 10.000 skidanja. Do sljedeće turističke sezone plan je višestruko premašiti te brojke. Jednostavnost i inovativnost korištenja Jobs Nowa manifestira se, prema opisima autora, u tome je što korisnik, tražitelj posla, ima dugme pomoću kojeg označava je li dostupan za rad ili nije.

"Ako korisnik označi da je dostupan, poslodavci će ga moći vidjeti na listi i mapi i kontaktirati ga direktno. Ako trenutačno nije dostupan, i dalje može koristiti aplikaciju, ali ga poslodavci neće vidjeti", opisuje Miljanić. Želja im je, dodaje, da se na online način pomogne što većem broju nezaposlenih da na najbrži način pronađu posao, a poslodavci nove djelatnike.  Budući da su tek kročili na startup scenu, u Dokesu su intenzivno okrenuti uspostavljanju kontakata s poslodavcima, kako bi i oni imali info bazu iz koje bi crpili dostupne tražitelje posla. U aplikaciji se mogu naći i tečajevi za prekvalifikaciju i vijesti iz svijeta ugostiteljstva i turizma.

Komentirajte prvi

New Report

Close