Prvi uveli gigabitni internet za tvrtke

Autor: Bernard Ivezić , 16. travanj 2018. u 22:01
Poslovnim su korisnicima danas bitne velike brzine prijenosa podataka/FOTOLIA

Tvrtka uslugu nudi samo za Zagreb, na području koje može pokriti svojom optičkom mrežom, no time je otvorila utrku u brzinama.

Manje poznati telekom, BT net prvi je u Hrvatskoj ponudio uslugu gigabitnog interneta za poslovne subjekte. BT net to nudi isključivo na području grada Zagreba, odnosno na lokacijama koje može povezati preko vlastite optičke mreže.

BT net je na ovaj način otvorio utrku u brzinama interneta za poslovne korisnike. U posljednjih godinu dana to su natjecanje zaoštravali Hrvatski telekom i Vipnet, ali isključivo za privatne korisnike. Vipnet je tako podigao brzine interneta do 500 Mbit/s za građane, a HT je nakon toga ponudio brzine do 1 Gbit/s. Alan Bubanović, direktor BT neta kaže da im je cilj takvu ponudu otvoriti i poslovnim korisnicima.

 

Bubanović

Želimo da Zagreb bude Smart city, za što je nužno poduzetnicima omogućiti takvu infrastrukturu.

"Grad Zagreb je, stoga, dobio priliku postati međunarodnim poslovnim centrom za sve koji se bave IT industrijom, produkcijom i drugim tehnološki zahtjevnim industrijama koje iziskuju velike brzine interneta", kaže Bubanović. Pojašnjava da je cilj BT neta pomoći Gradu Zagrebu da postane poslovno središte i Smart City. Za to je, navodi, nužno poduzetnicima omogućiti infrastrukturu koja podržava takvo poslovanje Telekom BT net u 2016. imao je prihod od 8,3 milijuna kuna i neto dobit od 52 tisuće kuna.

Po prihodima riječ je o jednom od manjih operatera u Hrvatskoj. No, njegovu jedinom vlasniku Alanu Bubanoviću uspjelo je ono na čemu su pali svi veći alternativni operateri, zadržao je biznis stabilnim i profitabilnim.

 

8,3 milijuna

kuna prihodi BT neta u 2016., po čemu je on 'mali' igrač

Dio razloga krije se u inovacijama. U 14 godina poslovanja BT net se može pohvaliti da je prvi novi igrač koji je ponudio, danas uobičajen triple-play (internet, telefon i TV), kao i da je prvi na hrvatsko tržište i za privatne i za poslovne korisnike uveo uslugu ADSL2+, koja je brzine interneta podigla do danas uobičajenih 24 Mbit/s. "Planiramo uslugu gigabitnog interneta ponuditi i privatnim korisnicima, a to će postati dostupno kad budu ispunjeni neophodni tehnički uvjeti", zaključuje Bubanović.

Komentirajte prvi

New Report

Close