Prvi Oracleov cloud u jadranskoj regiji

Autor: Bernard Ivezić , 02. svibanj 2016. u 22:00
Emir Žunić, dizajner informacijskih sustava/PIXSELL

Proizvođač softvera iz BiH novim pristupom zainteresirao javni sektor u BiH.

Sarajevski proizvođač softvera Info Studio prva je tvrtka u jadranskoj regiji koja je sva vlastita softverska rješenja u cijelosti prebacila u Oracelov cloud. Oracle je jedan od najvećih igrača u ponudi cloud rješenja gdje se natječe s Microsoftom, Googleom, Amazonom i drugim međunarodnim igračima.

 

40zaposlenih

ima sarajevski proizvođač softvera tvrtka Info Studio

Emir Žunić, dizajner informacijskih sustava u Info Studiju na Oracelovoj je konferenciji u Zagrebu otkrio da je jedna organizacija iz javnog sektora iz BiH već krenula u implementaciju takvog rješenja i da su im prva referenca. "Nažalost ne mogu govoriti o kome se točno radi, jer time bi stvorio pritisak klijentu što nikako ne želim", kaže Žunić.

Navodi da im je zbog proaktivnosti Oracle omogućio niz prezentacija svojih rješenja na stranim tržištima, uključujući Poljsku. Info Studio je, navodi Žunić, u posljednjih nekoliko godina s pet narastao na 40 zaposlenih od čega su dva doktora i devet magistara. "Za nas kao proizvođača softvera prebacivanje u cloud bio je prilično bezbolan proces, jer su naše aplikacije već imale web sučelje prema korisnicima", zaključuje Žunić.

Komentirajte prvi

New Report

Close