Pripreme za 5G smanjile gubitak

Prodaja u tromjesečju iznosi 4,2 milijarde eura /SANDRA ŠIMUNOVIĆ/ Prodaja u tromjesečju iznosi 4,2 milijarde eura /SANDRA ŠIMUNOVIĆ/

Švedska kompanija snizila troškove i u prvom kvartalu imala minus od 28,9 milijuna eura.

Švedski proizvođač opreme za mobilne mreže Ericsson, koji djeluje i u Hrvatskoj kao Ericsson Nikola Tesla, izvijestio je u petak da je prvo tromjesečje zaključio sa znatno manjim gubitkom zahvaljujući smanjenim troškovima i pripremama za novu generaciju mobilnih mreža. U razdoblju od siječnja do ožujka Ericsson je poslovao s operativnim gubitkom od 300 milijuna švedskih kruna (28,9 milijuna eura), u odnosu na 11,3 milijarde kruna koliko je iznosio u istom razdoblju prošle godine.

Neto gubitak iznosio je 700 milijuna kruna dok je u prvom prošlogodišnjem tromjesečju iznosio 10 milijardi kruna. Na početku prošle godine Ericssonove poslovne rezultate pritisnuli su otpisi, rezervacije i troškovi restrukturiranja. U objavljenom izvješću izdvajaju, pak, smanjene troškove, razvoj platforme za mreže pete generacije i izmjene ugovora s klijentima u segmentu usluga.

“Naša nastojanja da poboljšamo efikasnost u pružanju usluga i u zajedničkim troškovima počinju donositi rezultate”, konstatira u priopćenju izvršni direktor Börje Ekholm.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!