Predstavljena hrvatska aplikacija za vremensku prognozu

Autor: Poslovni.hr , 20. rujan 2016. u 11:30
Foto: screenshot

Aplikaciju su izradili Hrvatska radiotelevizija i Državni hidrometeorološki zavod, a među rijetkima je u južnoj i jugoistočnoj Europi koja omogućuje subjektivne meteorološke prognoze.

Na HRT-u je predstavljena nova aplikacija za mobilne uređaje HRT METEO. S pomoću nje se mogu pratiti aktualni vremenski uvjeti diljem Hrvatske, kao i podrobna prognoza po gradovima za tekući i sutrašnji dan, te za osam većih područja u Hrvatskoj za sljedeća tri dana.

Aplikaciju su izradili Hrvatska radiotelevizija i Državni hidrometeorološki zavod, a među rijetkima je u južnoj i jugoistočnoj Europi koja omogućuje subjektivne meteorološke prognoze, piše HRT.

Aplikacija HRT METEO daje podatke sa službenih meteoroloških postaja Državnoga hidrometeorološkog zavoda i subjektivne prognoze školovanih meteorologa utemeljene na subjektivnim analizama i procjenama svakodnevno stotinjak izračuna različitih modela atmosfere i višegodišnjemu iskustvu u radu s tim modelima te, osim toga, znanstveno opravdane prognoze – za kraće razdoblje po mjestima, a za dulje po područjima, istaknuo je glavni meteorolog Hrvatske radiotelevizije Zoran Vakula.

Aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kako originalno, izdati meteorološku aplikaciju uz milijun ostalih na tržištu.

New Report

Close