Podržavat ćemo projekte u početnoj fazi, kad još nemaju formiran tim ni plan

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 27. srpanj 2017. u 22:00
Josip Bilić, predsjednik udruge Sinkrosfera/Miranda Čikotič/PIXSELL

Poteškoće umrežavanja projektnih sudionika nastojat će se riješiti web platformom u kojoj bi svi članovi mogli predstaviti svoje projekte.

Klub mladih Split (KMS) i udruga Sinkrosfera organiziraju dvomjesečni program podrške razvoju poslovno-tehnoloških projekata u početnoj fazi čije su aktivnosti službeno započele 21. srpnja.

Ovom inicijativom žele potaknuti pojedince na uključivanje u Platformu za razvoj poslovno-tehnoloških projekata koju ne vide samo kao jednokratni program već sustav koji će potrajati. Programe će, kažu, koristiti kao strateško sredstvo za razvoj društvene mreže, promociju i obogaćenje sadržaja podrške. Ono po čemu svoju ideju smatraju novom u odnosu na druge je to što će sustav platforme pružati organiziranu podršku projektima u početnoj fazi za slučajeve kada još nisu formirani projektni tim ni projektni plan, a podrška je otvorena i za one pojedince koji  nemaju projekte, a htjeli bi se kao novi suradnici uključiti u projektne timove.

"Mogu reći da se ideja razvijala duže vrijeme. Osim što smo prepoznali poteškoće umrežavanja projektnih sudionika, prepoznali smo i jedno od potencijalnih rješenja za takav problem koje planiramo izvesti u obliku specijalizirane web platforme za umrežavanje pojedinaca i organizacija u kojoj bi svi članovi takve mreže mogli predstavljati svoje projekte od početne faze, povodom zahtjeva za suradnjom, volontiranjem, ili savjetovanjem na projektu. Učinilo nam se zgodno to što smo s realizacijom projekta mogli krenuti odmah, a nismo trebali čekati na izradu tehničke web platforme, a uz to smo takav pristup prepoznali kao priliku za testiranje, stjecanje dodatnih iskustava, kontakata i dodatnih informacija potrebnih  za usavršavanje početnog projekta", kazao je predsjednik udruge Sinkrosfera Josip Bilić.

Podrškom koju će sustav Platforme, kao i primjerima dobre prakse, mlade nastojati potaknuti na proaktivan pristup radu kao dijelu unutar integrirane cjeline koji nije odvojen od zabave, učenja i druženja te osvijestiti potencijale koje takav pristup radu donosi u pogledu poduzetništva, zapošljavanja i  ostvarenja osobnih potencijala. "Smatram da najveće prepreke razvoju poduzetničke klime leže upravo u poduzetničkoj neosviještenosti društva, kao i neosviještenosti o potencijalima drugačijih pristupa radu i zapošljavanju. Osim toga, i nedostatku organizirane podrške onima koji se upuštaju u poduzetničku aktivnost, a službeno se ne deklariraju kao poduzetnici ili još nisu u fazi službenog poduzetničkog rada", komentirao je.

Stoga će se u sklopu dvomjesečnog trajanja programa sa svrhom privlačenja i povezivanja pojedinaca kao potencijalnih projektnih suradnika odvijati tzv. meet-up događaji, kao i projektne radionice za projektne timove nekoliko puta tjedno, konzultacije projektnih timova s mentorima te će se održavati i edukativna predavanja za projektne timove koja će biti otvorena i za širu javnost. KMS je osnovan prije dvije godine s ciljem okupljanja mladih u Splitu za neformalno obrazovanje, informiranje i zabavu, kao i poticanja na volonterski angažman i stvaranje novih inicijativa. 

Komentirajte prvi

New Report

Close