PlugSurfing aplikacija za još jednostavniji pristup prema 50 e-punionica diljem Hrvatske

Autor: Poslovni dnevnik , 14. srpanj 2016. u 21:59
Dino Novosel iz Hrvatskog Telekoma i Lea Lapčević i Ivica Tišljar iz City Centra One na predstavljanju aplikacije u Zagrebu

City Center one prvi je shopping centar u Hrvatskoj koji je uveo punionice za električne automobile i to na sve tri svoje lokacije, dvije u Zagrebu i jednoj u Splitu.

Hrvatski Telekom i međunarodna kompanija sa sjedištem u Berlinu PlugSurfing GmbH (PS), potpisali su Ugovor o suradnji na zajedničkoj promociji e-mobilnosti diljem jadranske regije, kako bi pomoću PlugSurfing aplikacije omogućili europskim korisnicima električnih vozila pristup velikoj mreži punionica u Hrvatskoj, koju je izgradio HT, zajedno s partnerima. Korištenje aplikacije predstavljeno je ovog tjedna na električnoj punionici u sklopu City Centera one West u Zagrebu.

Olakšano punjenje i za turiste 
City Center one prvi je shopping centar u Hrvatskoj koji je uveo punionice za električne automobile i to na sve tri svoje lokacije, dvije u Zagrebu i jednoj u Splitu, a spajanje putem aplikacije PlugSurfing bit će do kraja srpnja moguće na svih 50 postaja Hrvatskog Telekoma diljem Hrvatske. To će brojnim europskim turistima služiti kao dodatni poticaj da se upute u Hrvatsku svojim električnim vozilom, a sva punjenja električnih vozila dostupna su besplatno do kraja ove godine.

"Partnerstvo s PlugSurfing otvara cijelo novo područje mogućnosti u internacionalizaciji najveće mreže postaja za punjenje električnih vozila u Hrvatskoj – Puni.hr. Sretni smo što smo učinili ovaj korak zajedno s pravim pionirima e-mobilnosti, prijateljima iz PlugSurfing", poručio je Dino Novosel, voditelj projekta e-mobilnosti u Hrvatskom Telekomu. Hrvatski Telekom je u protekle tri godine razvio najširu i u potpunosti spojenu nacionalnu mrežu električnih punionica u Hrvatskoj, čiji se popis nalazi na www.Puni.hr. Kako bi pružio uslugu koja je dostupna uvijek i svugdje u nacionalnoj i paneuropskoj mreži postaja za punjenje, razvio je i portfelj krajnjih korisničkih usluga, koji uključuje T-Charge SMS i T-Charge RFID.

Bolje korisničko iskustvo
Hrvatski Telekom je nakon provedenih razvojnih i testnih aktivnosti, u 2015. godini uspješno završio proces transformacije cjelovite ICT tehnološke platforme za e-mobilnost iz razvojne u ranu komercijalnu fazu. Time se pozicionirao kao lider na rastućem tržištu elektro mobilnosti u Hrvatskoj, jer zajedno sa svojim partnerima trenutno jedini u Hrvatskoj nudi sveobuhvatna rješenja, od razine temeljne infrastrukture do konkretnih aplikacija. Tijekom 2015. i 2016 godine, na 50 e-punionica u Hrvatskoj, koje su u portfelju HT-a, ukupna količina isporučene električne energije prelazi 25.000 kWh, što je dovoljno za čak 200.000 kilometara 'zelenog' dometa.

Smanjena je potrošnja naftnih derivata za više od 20.000 litara, a opterećenje na okoliš manje je za čak šesnaest tona emisija CO2. Pristup svim potrebnim informacijama, koje uključuju popis kompletne infrastrukture punionica za električna vozila i detaljne i jednostavne korisničke upute, korisnicima je dostupan putem njihovih mobilnih uređaja odlaskom na stranicu www.puni.hr. Za pristup svim punionicama dovoljno je izraditi personaliziranu T-RFID karticu, za čiju je izradu dovoljno uputiti korisnički zahtjev na e-mail e-mobility@t.ht.hr. Turistima koji ovog ljeta dolaze u posjet Hrvatskoj, pristup e-punionicama je jednostavno omogućen putem PlugSurfing aplikacije.

"Sretni smo što partnerski radimo na boljem umrežavanju infrastrukture za punjenje električnih vozila, jer će na taj način brojnim korisnicima diljem Hrvatske i Europe jadranska regija biti još dostupnija. Svi PlugSurferi od sada mogu na godišnji u Hrvatsku i puniti svoja električna vozila", ističu u PlugSurfing GmbH. Upravo će PlugSurfing aplikacija omogućiti jednostavniji i brži pristup električnim punionicama diljem Hrvatske, što će dodatno poboljšati čitavo korisničko iskustvo.

Komentirajte prvi

New Report

Close