Ozaljčanin smišlja igre, nova u pripremi, a izdavači se već javljaju

Autor: Agencija VLM , 30. siječanj 2013. u 14:36
Ilustracija

Iako je nova igra s elementima horora daleko od finalne verzije, veći ima inetersa. Na novom projektu surađuje s kolegama iz Srbije i SAD-a.

Kada je kao srednjoškolac krenuo programirati i izrađivati računalne igrice Ozaljčanin Mladen Bošnjak nije ni slutio da će sve ubrzo postati ozbiljan posao i da će na najnovijem projektu raditi s kolegama u međunarodnom timu.

Bolje idu pjesme

–Prve informatičke korake učinio sam s bratom na nekom starom računalu koje je otac donio iz Njemačke. No, već u prvom razredu srednje škole počeo sam izrađivati računalne igrice. Kako sam sve radio sam, uz svoje svakodnevne školske obaveze, išlo je vrlo sporo, pa mi je trebalo čak četiri godine da dovršim posao.

Tada sam pokušao naći nekog izdavača i shvatio da je u Hrvatskoj puno lakše na tržište plasirati neku pjesmu, nego računalnu igru. Na kraju sam ipak uspio. Potpisao sam ugovor s tvrtkom Gamepires iz Zagreba i moja će se igra uskoro legalno moći kupiti u trgovinama – ispričao je 20-godišnji student grafičkog dizajna Mladen Bošnjak.

Njegov računalni proizvod zove se Sickbrick, a riječ je o pucačkoj ‘zabavi’ koja se igra u prvom licu. Bošnjak pretpostavlja da će biti popularna, posebno među mladima. Ipak, naglašava da mu je Sickbrick bio tek polazišna točka za puno ozbiljniji pristup u novim projektima.

–Radim na novoj igri, koja je još daleko od finalne verzije. No, već sada mogu reći da će biti puno kompleksnija i kvalitetnija igra od ove dovršene. I u ovom slučaju riječ je o igri iz prvog lica, ali ima niz horor segmenata – napominje naš sugovornik.

Na tržištu 2014.

Projekt ima osmišljen scenarij, posebno se radi na glazbi, a formiran je i međunarodni tim suradnika.

– Sam sam osmislio priču oko koje se vrti igra, likove koji su u njoj i ostali umjetnički dio. Sve vezano uz programsku podršku i sastavljanje elemenata u zajedničku cjelinu obavlja kolega iz Srbije, dok na glazbi radi suradnik iz SAD-a.

Ne želim još govoriti o roku dovršenja, ali vjerujem da će nova igra biti gotova u znatno kraćem roku te da će se na tržištu pojaviti 2014. godine. Ono što me veseli je da neću imati problema s plasmanom. Već mi se javilo nekoliko izdavača, iako igrica nije gotova – najavio je Mladen Bošnjak.

Komentirajte prvi

New Report

Close