Ovo je ‘pametna zdjela’ o kojoj bruji cijeli svijet, evo što ona radi

Autor: Poslovni.hr , 08. siječanj 2014. u 11:00
Foto: Intel

Intelova “pametna zdjela” je uređaj koji bi mogao uvelike promijeniti i olakšati svakodnevni život.

Na ovogodišnjem CES-u, sajmu elektronike u Las Vegasu, predstavljeni su brojni tehnološki noviteti, a jedan prototip neočekivano je privukao ogromnu pozornost.

Riječ je o zdjeli, ali, naravno, ne bilo kakvoj zdjeli. Intelova "pametna zdjela" je uređaj koji bi mogao uvelike promijeniti i olakšati svakodnevni život. Naime, većina ljudi u svojim domovima ima neku kutiju ili posudu u koju stavlja razne stvari i sitnice – ključeve, šibice, naušnice, papiriće… Intelova zdjela u suštini može poslužiti u istu svrhu, ali uz jednu vrlo bitnu pogodnost – može bežično puniti elektroničke uređaje!

Drugim riječima, u "pametnu" zdjelu je dovoljno staviti smartphone, iPod ili neki drugi komad elektronike kojeg treba napuniti, bez potrebe za kablovima i utičnicama! Kada se napuni, uređaj treba samo uzeti iz zdjele i staviti u džep. Praktično, zar ne?

Pametna zdjela je još uvijek u fazi prototipa i još nisu poznate njene detaljne specifikacije. Business Insider piše kako je pametna zdjela na CES-u privukla toliku pozornost da je zasjenila ostale, daleko kompleksnije Intelove proizvode. "Čini se da je svi žele", piše portal.  

Komentirajte prvi

New Report

Close