Otvoren 1. ICT Summit ‘ICT – ključ za razvoj hrvatskog gospodarstva’

Autor: Agencija VLM , 27. studeni 2014. u 14:42
Thinkstock

Pred oko više od 330 okupljenih sudionika iz različitih gospodarskih grana, mnistar Vrdoljak podsjetio je kako u europskim strukturnim i investicijskim fondovima imamo 330 milijuna eura do 2020. godine za poticanje istraživanja i razvoja

Ministarstvo gospodarstva već krajem ove ili najkasnije u siječnju iduće godine imat će web aplikaciju putem koje će trgovci imati obvezu upisivati svaku promjenu cijene, a ministarstvo će to pratiti na dnevnoj bazi. Samo je to jedan od primjera kako je inovativno rješenje pomoglo Ministarstvu gospodarstva u vođenju javne politike, a koji je tijekom otvorenja 1. ICT Summita "ICT – ključ za razvoj hrvatskog gospodarstva" u Osijeku, iznio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

– Postavlja se pitanje zašto se to nije dogodilo prije nekoliko godina ili zašto se ja toga nisam sjetio prije godinu dana? Možda zato što ne mislimo dovoljno kako pomoći javnom sektoru. Bio sam dio realnog sektora i nisam vjerovao javnoj upravi, kao što joj se ni danas ne vjeruje. Zato sam ih pozvao ovdje da uspostave suradnju – rekao je Vrdoljak na susretu na kojemu Ministarstvo gospodarstva želi potaknuti jače povezivanje svih industrija s hrvatskim ICT sektorom.

– Ovo je nulti korak za implementaciju industrijske strategije, horizontalno povezivanje industrije između sebe, ali i ICT-ja i javnog sektora. Podsjetit ću da je 4,5 posto BDP-a ICT i ne postoji industrija koja može rasti, a da za to nema doprinos ICT industrije – objasnio je.

Napomenuo je, također, kako se ovim summitom želi potaknuti suradnja unutar gospodarske zajednice.

– Drvna i prehrambena industrija imaju potencijal biti strateške, ali po današnjim brojkama nisu one na kojima danas možemo bazirati potencijal rasta i razvoja kao što možemo u ICT-u. Povezivanjem i korištenjem resursa siguran sam da će i to biti grane koje će pokazivati rast, ali ne bez inovativnih rješenja – rekao je.

Pred oko više od 330 okupljenih sudionika iz različitih gospodarskih grana podsjetio je kako u europskim strukturnim i investicijskim fondovima imamo 330 milijuna eura do 2020. godine za poticanje istraživanja i razvoja.

Komentirajte prvi

New Report

Close