Osnovnoškolci razvili više od 70 inovativnih rješenja

Autor: Poslovni dnevnik , 11. travanj 2017. u 22:00
Učenici s predstavnicima HT-a i IRIM-a

Promocija STEM znanja i vještina u hrvatskim školama u sklopu donacijskog natječaja ‘Zajedno smo jači’.

Hrvatski Telekom (HT) i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) – Croatian Makers predstavili su jučer najveći nacionalni učenički projekt temeljen na tehnologiji "interneta stvari" naziva Internet of things (IoT) u hrvatskim osnovnim školama 2016", koji je realiziran u sklopu donacijskog natječaja "Zajedno smo jači" Hrvatskog Telekoma. Projekt su predstavili Boris Drilo, član Uprave HT-a za tehniku i informacijske tehnologije i Nenad Bakić, suosnivač IRIM-a.

Projekt je uključio više od 450 učenika iz 55 osnovnih škola i udruga diljem Hrvatske te im je omogućio pristup naprednim digitalnim tehnologijama kao što su IoT i Logo. Uz učenike, edukaciju o tehnologijama koje postaju nezaobilazne u razvoju novih proizvoda i usluga prošlo je i više od 60 učitelja u osnovnim školama diljem Hrvatske.

Učenici su razvili više od 70 inovativnih rješenja poput uređaja za mjerenje temperature i pomoću IoT tehnologije povezali sve uređaje kroz centralnu aplikaciju koja u realnom vremenu prikuplja i ažurira podatke, automatiziranog spremnika za recikliranje baterija, uređaja za praćenje vodostaja, zvona za osobe s oštećenjem sluha te sustava za praćenje ekoloških pokazatelja diljem Hrvatske. Hrvatski Telekom nastavlja s donacijskim natječajem "Zajedno smo jači" koji će i ove godine donacijski fond od ukupno 700.000 kuna okrenuti poticanju edukativnih i razvojnih projekata iz STEM područja. Projekt se nastavlja pa će u sljedećim radionicama sudjelovati 400-tinjak osnovnoškolaca. 

Komentirajte prvi

New Report

Close