“Osim fleksibilnosti i brzog odziva, traže se i personalizirane usluge”

Autor: PD i VL native tim , 02. listopad 2019. u 22:00
Andrej Boštjančič, direktor Softneta/ BARBARA REYA

Dovoljno smo veliki da možemo osigurati visoki nivo usluga, ali i dovoljno mali da nam je stalo do kvalitete naših odnosa s korisnicima, kaže Boštijančič.

Softnet je globalna telekomunikacijska tvrtka koja pruža usluge IP telefonije, internetske i podatkovne usluge. Temelj za te usluge je najsuvremenija IP mreža koju su izgradili diljem jugoistočne Europe.  Softnetova mreža je prilagođena zahtjevima tvrtki koje imaju potrebu za kvalitetnim domaćim i inozemnim povezivanjem. S Andrejom Boštjančičem, direktorom Softneta razgovarali smo o poslovanju tvrtke u Hrvatskoj, konkurentnoj prednosti nad konkurentima i Softnetovoj usluzi izravnog pristupa sadržaju u Kini kroz platforme Alibaba Cloud Express i Tencent Direct Connect.

U Hrvatskoj ste prisutni od 2004. godine. Koje usluge nudite hrvatskim korisnicima i po čemu su one specifične? 
U Hrvatskoj pružamo usluge IP telefonije, internetske i podatkovne usluge. Specifični smo po tome, da smo usredotočeni na poslovne korisnike. Fokusirani smo na kvalitetu, brzi odziv i partnerski pristup. Dovoljno smo veliki da možemo osigurati visoki nivo usluga, ali i dovoljno mali da nam je stalo do kvalitete naših odnosa s korisnicima, što nas čini drukčijima u odnosu na ostale providere.

Izgradili ste najsuvremeniju IP mrežu diljem jugoistočne Europe te imate predstavništva u 16 zemalja svijeta. Koliko ta činjenica utječe na konkurentnost vaših usluga? 
Za većinu tvrtki koja žele rasti i razvijati se, domaće tržište brzo postane premalo pa su prisiljeni tražiti prilike na inozemnim tržištima. U telekomunikacijskoj industriji je taj korak razumljiv, čak skoro i nužan. Naša odluka za djelovanje u inozemstvu je bila svjesna, dobro osmišljena i prije svega pažljivo planirana. Do danas se je  Softnet proširio u 16 zemalja svijeta, s tvrtkama u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Bugarskoj i Rumunjskoj te čvorištima u Albaniji, Kosovu, Rusiji i Ukrajini.  Na drugoj strani svijeta ima urede u Kini, Vijetnamu, Filipinima i Singapuru.

Tko su vaši najpoznatiji klijenti, radite li više s malim ili velikim tvrtkama?
Naši korisnici su poslovni korisnici od kojih ću nabrojati njih par: Dukat, Agrokor, ABB, Franck, Atlantic trade, PBZ Card, Styria…. Većinom su to srednje i velike tvrtke, ponekad i manje pogotovo na području programerskih ili BPO firmi. 

Što bi istaknuli kao najvažnije što danas klijenti traže od telekomunikacijskih providera? 
Kao telekomunikacijski pružatelj usluga opažamo trend, da korisnici već odavno žele više od svojih usluga.  Stoga, osim fleksibilnosti i brzog odziva, nudimo personalizirane usluge prilagođene potrebama svake tvrtke i korisnika. 

Jedna od posljednjih Softnetovih usluga je izravni pristup sadržaju u Kini kroz platforme Alibaba Cloud Express i Tencent Direct Connect. Možete li reći nešto više o tome?
Stjecanje novih znanja i usluga je vrlo važno u telekomunikacijskoj industriji. Tako je nastala i najnovija Softnet usluga izravnog pristupa sadržaju u Kini kroz platforme Alibaba Cloud Express i Tencent Direct Connect. Programeri aplikacija za kinesko i šire azijsko tržište tako imaju brz pristup sadržajima iz tih zemalja i mogu ih povezati sa svojim platformama, poručuju iz te telekomunikacijske tvrtke koja zasniva svoje poslovanje na direktnim vezama na 'Tier 1 backbone' mrežu s niskom latencijom preko vlastitih i virtualnih pristupnih točaka u Europi i Aziji. Softnet naime povezuje Europu i Aziju nadzemnim optičkim linijama preko Rusije kako bi jamčili najnižu moguću latenciju, za razliku od većine linija za internet koje povezuju te kontinente podzemnim kablovima u Tihom, Atlantskom i Indijskom oceanu. 

* Sadržaj omogućio Softnet

New Report

Close