Oracle prodao tehnološku potku APIS IT-ova sustava fiskalizacije

Autor: Bernard Ivezić , 15. listopad 2014. u 13:46
Hrvoje Somun, predsjednik Uprave APIS IT-a/PIXSELL

Hrvoje Somun, čelnik državne IT kompanije kaže imaju više otvorenih prilika u JI Europi, čak sve do Češke.

Oracle je jednoj državi u regiji već prodao svoju tehnologiju koja je osnova za APIS IT-ov sustav fiskalizacije, doznaje Poslovni dnevnik.

U Oracleu su o tome odbili komentar. U APIS IT-u, koji priželjkuje izvoz raditi u suradnji s partnerima poput IBM-a, Oraclea i HP-a, kažu da imaju otvorene prilike, ali da zbog osjetljivosti takvih procesa ne mogu ništa govoriti unaprijed.Hrvoje Somun, predsjednik Uprave APIS IT-a kaže da je točno da je jedna država iz regije kupila infrastrukturu za fiskalizaciju te da su u nekoliko država u ranim fazama pregovora. Navodi da zasad još ništa niti s jednom državom nije potpisano.

"Čim nešto potpišemo obavijestit ćemo javnost, a proizvođačima blagajni već sad poručujem da naše ciljano tržište čine sve zemlje jugoistočne Europe, štoviše razgovarali smo sve do Češke, pa neka se pripreme", ističe Somun. Dodaje da suradnja s velikim međunarodnim partnerima poput IBM-a, Oraclea i HP-a ovisi isključivo o tome mogu li pomoći u prodaji. "Ekskluziviteta nema kao ni pravila za nekog dobavljača, već odlučuje klijent", kaže Somun.Navodi da sve države u regiji već provode fiskalizaciju, ali manje efikasnu nego Hrvatska. Ovdje se koristi cloud pristup čime se registracija računa provodi odmah.

Komentari (1)
Pogledajte sve

ovo je prilično bahat stav i malo neubičajen ako se stvarno želi razvijati biznis sa današnjim divovima IT industrije.
tako ga g. Somunu ovakvi izlasci u javnost neće donijeti ništa dobrog, u to sam siguran.

New Report

Close