Od ureda napravio brodski komandni most

Autor: Bernard Ivezić , 15. lipanj 2015. u 22:01
Projekt STG želi izbaciti Njemačku u vrh jedriličarstva/Fotolia

Marcus Baur, njemački jedriličar i Olimpijac biznis izvan sporta izgradio na usklađivanju ciljeva.

Zahvaljujući informatici igre polako ulaze u urede, ali hoće li kroz pet do deset godina prostori u kojim radimo izgledati poput palube broda ili boksa Formule 1 stručnjaci tvrde da nije presudno.

Marcus Baur, njemački jedriličar i Olimpijac, koji je u Zagreb došao na SAP Forum 2015. kaže da je ključ u usklađivanju ciljeva i dobroj komunikaciji. Baur je jedan od rijetkih stručnjaka koji o pitanjima gamifikacije može pričati iz oba aspekta. Razvio je inovativnu softversku uslugu za vizualizaciju i upravljanje projektima Goalscape koja se uspješno koristi u biznisu. "Naš partner, njemačka tvrtka BPS razvila je način kako na svim razinama organizacije uskladiti, odnosno upravljati zajedničkim ciljevima i tako se Goalscape danas koristi za upravljanje multimilijunskim projektima", kaže Baur.

 

Baur

Svaki projekt profitira kad se usklade ciljevi članova tima koji ga rade

Goalscape vizualizira ciljeve slično instrumentima na komandnom mostu broda. S druge strane, Baur je pokrenuo tehnološki projekt Sailing Team Germany kojem je cilj pomoći njemačkoj reprezentaciji u klasi 49er da pobijedi na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru iduće godine. U kolovozu prije dvije godine hrvatski reprezentativci Pavle Kostov i Petar Cupać bili su najbolja posada klase 49er na svijetu.

Ove godine u svibnju su na regati Europskog kupa u Italiji postigli četvrto mjesto, a u studenom u Buenos Airesu imaju posljednju priliku kvalificirati se za OI u Riju. Baur je već koristio tehnologiju kako bi pobjeđivao. "Surađujemo sa SAP-om zbog velikih mogućnosti njihove tehnologije Hane", zaključuje Baur.

Komentirajte prvi

New Report

Close