Novi SPECT sustav skenira gotovo svakog pacijenta i smanjuje troškove

Autor: Marta Duić , 20. listopad 2014. u 11:16
Fotografija: Thinkstock

Siemens Healthcare upoznao je javnost sa Symbia EVO Excel SPECT sustavom na 27. kongresu Europskog udruženja za nuklearnu medicinu

Siemens Healthcare upoznao je javnost sa Symbia EVO Excel SPECT sustavom na 27. kongresu Europskog udruženja za nuklearnu medicinu (EANM).Sustav je nova verzija uspješnog Symbia E. Symbia Eva Excel koji kombinira SPECT najnapredniju razlučivost slike i detektor osjetljivosti s najmanjom veličinom prostorije u svojoj klasi.

Dizajniran kako bi se uklopio u gotovo bilo koju postojeću ordinaciju nuklearne medicine, Symbia Evo Excel praktički eliminira troškove vezane uz obnovu prostorije i širenje. Uz krevete velikog kapaciteta za pacijente, veću veličinu u odnosu na prethodne sustave i vrlo fleksibilne detektore, sustav je optimiziran za pretile ili kritično bolesnih pacijenata i povećava raznolikost aplikacija koje zdravstvena ustanova može ponuditi.

Sustav poboljšava udobnost pacijenta s 30 posto većim promjerom (102 cm) i s velikim kapacitetom  kreveta koji podržava bolesnike i do 227 kg. Krevet također poboljšava dostupnost za pacijente s ograničenom mobilnošću s minimalnom visinom pristupa od 53 cm. Izuzetna fleksibilnost detektora omogućuje snimanje kritično bolesnih pacijenata na nosilima ili u bolničkom krevetu.

Komentirajte prvi

New Report

Close