Nove aplikacije Officea 365 oduševit će i one koji mrze prezentacije

Autor: Poslovni.hr , 22. svibanj 2017. u 15:53
Foto: Fotolia

Praćenjem trendova i potreba svojih korisnika, Microsoft se pobrinuo da njegovi korisnici budu produktivni bilo da su u uredu ili u pokretu, samostalni ili u timu.

Office 365 već se pokazao kao neizbježan alat u timskom radu, no poznavanje cijelog Office paketa i dalje je ključan život svakog životopisa, bilo da ste solo igrač ili dio tima. Bez Worda, Excela, Powerpointa uredske bi obveze bile daleko napornije, a redovite nadogradnje inačica u oblaku pobrinule su se da uvijek imamo nešto novo za naučiti – kako korisnici od Officea, tako i on od njih, piše BizIT.

Novi alati za dizajn, istraživanje i provjeru

Word sada dolazi s nekoliko novosti. U dokumente možete dodavati pouzdane izvore uz pomoć Istraživača – korisnog pomoćnika za istraživanje koji omogućuje jednostavnije pronalaženje i umetanja sadržaja povezanoj s temom koju obrađujete izravno iz Worda. Moguće je i umetniti povezane materijale u dokument jednim klikom, a Istraživač automatski dodaje pravilno oblikovane citate i reference kako bi lakše stvorili kvalitetnu početnu skicu u manje koraka. Tu je i Redaktor, ugrađeni digitalni savjetnik za pisanje uz koji ćete lakše prenijeti svoje ideje na temelju inteligentnih smjernica i prijedloga za poboljšavanje stila pisanja čiji se broj s vremenom povećava. Pronađite značajku koja vam je potrebna u svega nekoliko sekundi – jednostavno upišite što želite učiniti u okvir za pametno pretraživanje i izravno pristupite naredbi koju tražite. Isto tako brzo saznajte kontekst nekog pojma pomoću pametnog traženja i uz same značajke pretražujte teme pomoći za značajke i naredbe. Excel se pak počeo baviti predviđanjem. Jednim klikom omogućeno vam je vizualno predviđanje trendova na temelju povijesti i sezonalnosti, a tu su i novi grafikoni koje složene podatke prikazuju na inovativan način.

Sway – cool mlađi brat Powerpointa

S novom aplikacijom na raspolaganju, priprema prezentacije više nije ni naporna ni dosadna, a krajnji rezultat vjerojatno će zainteresirati i onog kolegu koji krene spavati u stolici čim pokrenete Powerpoint. Sway je intuitivnija verzija Microsoftovog najpopularnijeg programa za prezentacije, ali i mnogo više od toga. Uz povećanu interaktivnost, prezenatcija sada može uključivati doslovno sve što i jedna web stranica, a pritom izgledati i bolje nego većina njih. Ovaj put možete dodati anketu i pratiti odgovore svih uključenih, staviti dvije slične fotografije, a pomicanjem razdjeljnika korisnici mogu po želji gledati jednu, drugu ili obje slike na ekranu (nešto kao „pronađi razliku“)… Umjesto copy/paste metode, tvitove možete direktno integrirati unutar prezentacije, tako da korisnici bez problema mogu zapratiti autora klikom na „follow“ pored njegovog imena. Video zapisi i gifovi mogu postati redovan dio svake prezentacije, a na svakoj fotografiji možete odabrati najvažniji dio, koji prilikom promjene formata uvijek ostaje vidljiv i u fokusu. Sav sadržaj automatski se optimizira za mobilne uređaje, tako da odmah možete baciti oko na svoj krajnji rezultat na svim platformama. Kada ste spremni podijeliti ga, jednostavno svima pošaljete link tako da vašu priču mogu pratiti preko vlastitog uređaja, čak i ako niste u istoj sobi. Ili državi.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close