Nova tehnologija nudi spas za pametne telefone: Bežično punjenje baterija između uređaja

Autor: Poslovni.hr , 17. ožujak 2017. u 10:55
Foto: Thinkstock

Sony je nedavno prijavio patent koji bi, iako nema veze s povećanjem kapaciteta baterije ili smanjenjem potrošnje energije, mogao djelomično riješiti ovaj problem.

Kompanije već godinama pokušavaju pronaći rješenje za jedan od najvećih problema mobilnih telefona, a to je prekratko trajanje baterije, no neko revolucionarno rješenje još nije pronađeno.

Sony je nedavno prijavio patent koji bi, iako nema veze s povećanjem kapaciteta baterije ili smanjenjem potrošnje energije, mogao djelomično riješiti ovaj problem, piše Zimo.hr

Sonyjeva tehnologija tako bi trebala omogućiti bežični prijenos energije između uređaja, odnosno bežično punjenje baterije – ako je baterija telefona pri kraju, bit će dovoljno približiti ga drugom telefonu (ili nekom drugom elektroničkom uređaju) koji podržava ovu tehnologiju i počet će punjenje baterije.

Korisnici će uređaje za bežično punjenje baterije moći tražiti na sličan način na koji danas tražimo WiFi mreže te će se jednostavno moći povezati s njima i napuniti bateriju.

Komentirajte prvi

New Report

Close