Nova internet prevara: 'Porezna uprava nudi povrat preplaćenog poreza'

Foto: Facebook Foto: Facebook

Krivotvorena e-pošta sadrži i link koji vodi na internetski servis za plaćanje kreditnim karticama, na kojem pošiljatelj porezne...

"​Poštovani porezni obveznici, zaprimili smo dojavu da se sa adrese uprava@refundporezna.hr šalju poruke elektroničke pošte u ime Ministarstva financija - Porezne uprave. Ovim putem vas obavještavamo da se radi o krivotvorenoj adresi e-pošte."

Reagirali su službenim priopćenjem iz Ministarstva financija na nove pokušaje prevare internet prevaranata. Ovaj put nije riječ o mailovima u kojima vam se nude tisuće i milijarde kuna već o mailovima "porezne uprave".

Naime, pošiljatelj porezne obveznike obavještava da je došlo do pogrešnog obračuna poreza, te da ih očekuje povrat istoga u raznim novčanim iznosima. Krivotvorena e-pošta sadrži i link koji vodi na internetski servis za plaćanje kreditnim karticama, na kojem pošiljatelj porezne obveznike traži osobne podatke kao što su ime, prezime, poštanski broj, datum rođenja, broj kreditne kartice, kontrolni broj kreditne kartice, datum isteka te 3D secure lozinku.

S obzirom da je riječ o lažnoj adresi e-pošte i da Porezna uprava na taj način od obveznika nikada ne traži osobne podatke niti vrši bilo kakve uplate ili povrate poreza, obveznike molimo da na adresu e-pošte uprava@refundporezna.hr ne šalju osobne podatke, te da takvu primljenu poruku odmah uklone sa svog računala, upozorili su iz Porezne uprave sve građane kako ne bi postali žrtva nove prevare.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve