Nosivi gadgeti za vježbanje dosade već nakon šest mjeseci

Autor: Tatjana Tadić , 24. lipanj 2014. u 17:19
Uspoređujemo LG Lifeband Touch i Samsung Gear Fit narukvice za fitness

Uređaji za potporu vježbanju sve su manje inovativni – o njima se piše i govori, no slabo se prodaju.

Industrija wearable gadgeta proživljava krizu identiteta, piše New York Times: svi sve znaju o nosivim uređajima, svi o njima žele čitati, no malo ih ljudi na kraju kupi. I još manje dugotrajno koristi. Tvrtka NPD, koja se bavi istraživanjem tržišta, objavila je rezultate ankete provedene u SAD-u po kojoj svaki treći kupac zna za nosive uređaje za fitness, međutim od njih samo 28 posto na kraju kupi takav uređaj. Anketirani su nešto bolje upoznati s pametnim satovima, no još manji postotak: tek njih 23 posto, razmišlja o tome da kupi takav sat. najveći broj ispitanika je čuo za Google naočale, međutim stvarno će ih kupiti tek nekolicina.

Kao primjer su uzeli LG Lifeband Touch i Samsungov Gear Fit – oba uređaja lanisrana ovog proljeća kombiniraju svojstva pametnih satova: pokazuju vrijeme, prate tempo vježbanja, primaju pozive i SMS-ove na velikom i prilično interaktivnom displeju. Rade sve po malo, međutim ništa ne rade izuzetno dobro.

Tvrtka za konzultantske usluge i strategiju Endeavour Partners istražila je kako kupci svoje wearable uređaje za fitness prestanu koristiti već nakon šest mjeseci, a autorica teksta ne predviđa duži vijek koristenja niti LG i Samsungovim narukvicama za fitness.

Na prvi pogled, LG Lifeband Touch ostavlja bolji dojam, između ostalog i zato što stoji 150 dolara, za razliku od Samsungove narukvice koja stoji 200 dolara. Kao drugo, Samsungov Gear Fit radi samo s nekim Samsungovim uređajima, kao Galaxy i Note mobitelima i nekiliko Samsungovih tableta.

Oba uređaja rade s besplatnim telefonskih aplikacijama, s time da je LG Fitness aplikacija dostupna za iOS i Android, međutim u primjeni nije tako. Aplikacija a iPhoneu izgleda prekrasno, ali ne može primati mailove i poruke ako se koristi iOS. Moguće je primati obavijesti o pozivima, ali ne i broj mobitela, i nije moguće odgovoriti na poziv niti ga odbiti pomoću narukvice.

Za usporedbu, Samsungov Galaxy Gear omogućuje primanje e-mailova, poruka i obavijesti o pozivima, ali i obavijesti s društvenih mreža Twitter i Facebook.

Prednost LG-ja je to što se može umrežiti s aplikacijama RunKeeper, MapMyFitness i MyFitnessPal, pomoću kojih se mogu brojati potrošene kalorije ali i to što se uz njega mogu koristiti slušalice koje mjere otkucaje srca – a loša je vijest da slušalice stoje 180 dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close