Ne nasjedajte na Facebook prijevare kao što je ova

Autor: Poslovni.hr , 16. siječanj 2013. u 13:11
Thinkstock

Prevara se krije pod krinkom lažne vijesti vezane uz obitelj ministra znanosti obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

Korisnici Facebooka prilikom svojih aktivnosti na toj društvenoj mreži u velikoj većini slučajeva i nisu  najoprezniji. Kako piše portal Gadgeterija, trenutno je aktualna nova Facebook prevara kojom ćete odobriti pristup vašim osobnim podacima na toj popularnoj društvenoj mreži.

Naime, prevara se krije pod krinkom lažne vijesti vezane uz obitelj ministra znanosti obrazovanja i sporta Željka Jovanovića. Evo o čemu je riječ.  Ukoliko vam se na vašem timelineu na Facebooku pojavi objava nekog od vaših prijatelja koji su komentirali poveznicu naziva 'Filip, sin ministra Jovanovića promijenio spol', nemojte na nju klikati, upozoravaju na portalu. Ipak, ako ste to učinili, nemojte napraviti sljedeći korak: ispunjavanje polja 'sigurnosnog koda' koje se pretvara da je YouTube.

Ukoliko se nista držali navedenih upozorenja, linkovi će vas odvesti na web odredište www.dugineboje.com koje će vam pokazati kako izgleda 'pravo lice tolerancije'. Pitate se o čemu je riječ? O antigay propagandi i potezu protivnika slobode govora, istospolnih brakova i svega ostalog za što se LGBT zajednica bori. Dakle, ovo je samo jedna u nizu brojnih Facebook prevara, a cilj joj je širiti glas protiv istospolnih zajednica. Nije poznato jeste li omogućavanjem pristupa samoj aplikaciji dopustili i da ista napravi štetu koja bi mogla nositi mnogo gore posljedice od same distribucije Facebookom.

Komentirajte prvi

New Report

Close