Navike i alati najpoznatijih poduzetnika

Autor: Sponzorirani članak , 26. siječanj 2015. u 10:25

Koje su to zanimljive dnevne navike poznatih poduzetnika i državnika i koji nam alati mogu pomoći u održavanju istih.

Autor: Kako na web

Često se ističe kako mnogi poznati poduzetnici svoj uspjeh pripisuju i navikama, rutinama koje su primjenjivali ili s iskustvom počeli primjenjivati.

Danas je moguće još lakše održavati ili početi primjenjivati rutine uz pomoć alata – aplikacija i uređaja. Okrenemo li se oko sebe, pogledamo prijatelje, kolege, zaposlenike, menadžere, uvidjeti ćemo kako postoje oni koji žele steći nove korisne navike, one koji žele promijeniti postojeće a i one koji traže nove alate za bilo koju od verzija.

Upravo su alati, često aplikacije i uređaji, oni koji inspiriraju na promjenu ili početak primjene navika.

Tjedni raspored – Jack Dorsey, osnivač Twittera

Jedna od klljučnih stvari koju ističe je disciplina i predanost svom planu. Plan je određen tjednim rasporedom, zapravo svaki dan orijentiran je jednom od segmenata poslovanja.

Opuštanje je također bitno te se jedan dan u tjednu odvaja za hobije.

Praćenje rasporeda nije lak zadatak, a zato nam mogu poslužiti mnoge aplikacije i uređaji. Možda je u ovom primjeru potrebno istaknuti cjelovito rješenje poput Clouda, koje pomaže u svim aspektima poslovanja.

"Pitanje za početak i kraj dana" – Benjamin Franklin

Benjamin je bio poznat po detaljnom rasporedu i konstantnom unaprjeđivanju istog. Svaki dan je započinjao pitanjem: “Što ću dobrog napraviti danas?” i  završavao pitanjem: “Što sam dobrog napravio?”.

Za ovo jednostavno pitanje i naviku dostatno je i jednostavno rješenje, sve što vam je potrebno je smartphone i aplikacija za uzimanje bilješki (tzv. note-taking). Većina uređaja ima predefinirane aplikacije tog tipa.

"3 najbitnije stvari dana" – Leo Babauta

Foto: productivemag.com

http://productivemag.com/4/interview-with-leo-babauta

Definirajte tri stvari koje su prioritetne i ključne, pratite napredak i koliko ih realizirate.

Ponovno vam može pomoci jednostavna aplikacija – kalendar. Svaki pametni mobilni uređaj ga ima kao i većina operativnih sustava stolnih i prijenosnih računala.

Cijeli tekst pročitajte u članku na blogu Kako na web.

New Report

Close