Nasljednik Googleova tableta Nexus 7 dolazi u srpnju?

Autor: Agencija VLM , 03. travanj 2013. u 18:59
EPA

Nova generacija trebala bi imati ekran više rezolucije, tanje kućište i procesor Qualcomm Snapdragon

Google će oko srpnja predstaviti novu inačicu svog tabletnog računala Nexus 7, doznaje Reuters iz dva izvora upoznata s novim proizvodom. Google se nada da će prodati i do 8 milijuna uređaja u drugoj polovici godine i tako nadmašiti ostale jeftinije tablete, kao što su Amazonov Kindle Fire i Apple iPad mini.

Prema Reutersovim izvorima, tablet će proizvoditi Asustek, imat će ekran više rezolucije i bit će tanji, a na mjestu Nvidijina procesora Tegra 3 naći će se Qualcommov Snapdragon. Ove informacije nisu htjeli komentirati u Googleu, kao ni u Qualcommu ni Nvidiji.

O cijeni se još raspravlja – očekuje se da će Apple ove godine također predstaviti nove inačice svog iPada, što bi moglo utjecati na cijene konkurentskih tableta. Međutim, jedan od izvora rekao je bi novi Nexus mogao koštati 199 dolara, baš koliko i stari kada je predstavljen prošlog lipnja, dok će se stari prodavati po sniženoj cijeni. Isti izvor dodao je kako postoji i druga mogućnost – da novi tablet dobije cijenu od 149 dolara, a stari bude povučen iz prodaje.

Komentirajte prvi

New Report

Close