Nakon NATO-a i OLAF-a, novi uspjeh tvrtke INsig2: radit će za Microsoft

Autor: Poslovni dnevnik , 31. ožujak 2014. u 22:00
Direktor G. Oparnica/G. Jakuš/PIXSELL

Zagrebačka informatička tvrtka postala partner Microsoft Global Securityja za srednju i istočnu Europu, cilj im je svjetsko tržište.

Zagreb Informatička tvrtka INsig2 postala je partner Microsoft Global Securityja za srednju i istočnu Europu nakon što je ovoga mjeseca u engleskom Readingu postigla sporazum o suradnji s konzultantskim timom toga Microsoftova centra za sigurnost.

Partnerstvu je, ističu iz te tvrtke koja je dio IN2 grupe, prethodilo ispunjenje vrlo detaljnih preduvjeta po pitanju organizacije sigurnosti poslovanja jer je Microsoft Global Security kao poslovna jedinica te globalne kompanije postavio sveobuhvatnu politiku sigurnosti temeljenu na integraciji svih segmenata sigurnosti i zaštite poslovanja (od informatičke infrastrukture, zgrade u kojoj se nalazi do zaštite zaposlenika na putovanjima i slično).

Upravo u tom segmentu stručnjaci Microsofta prepoznali su kvalitetu i stručnost INsig2, s kojim su već počeli realizaciju dvaju zajedničkih projekata, a u povodu te suradnje direktor INsig2 Goran Oparnica naglasio je da je to njihov novi međunarodni uspjeh nakon ranije realiziranih poslova za NATO i OLAF. U nekoliko idućih godina cilj im je postati ozbiljan europski i svjetski igrač na području isporuke konvergentnih sustava sigurnosti, kao i rješenja i edukacije iz domene digitalne forenzike. Iz INsig2 napominju i da je primarni zadatak Microsoft Global Securitya pružanje usluga sigurnosti i nadzora za kompletnu korporaciju Microsoft koja se nalazi na oko 700 lokacija diljem svijeta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close