Najveći sajam igraće industrije u regiji

Autor: Bernard Ivezić , 16. studeni 2015. u 22:01
Veliki redovi ispred najvećih gaming studija/G/PIXSELL

Reboot Infogamer i Interliber dobri su gospodarski multiplikatori tvrdi direktorica ZV-a.

Reboot Infogamer 2015.probio je ciljanih 50 tisuća posjetitelja i sada je uvjerljivo najveći sajam za računalne igre na potezu od Beča do Atene.

Ove godine na sajmu su uz sve najveće proizvođače računalnih igara iz Hrvatske na Zagrebački velesajam, gdje se održava Reboot Infogamer, došli i svi najveći proizvođači iz Srbije i to s nizom novih indie proizvođača. Jovan Vesić, game dizajner u Moon Burnt Studiju iz Beograda kaže da je oduševljen sajmom. "Cijeli moj četveročlani tim je došao u Zagreb na Reboot Infogamer, jer je to najveće gaming konferencija u regiji i najbolje mjesto da osjetimo puls igrača", kaže Vesić.

 

50tisuća

posjetitelja probio ovogodišnji Reboot Infogamer

Njegov mladi tim samo jedan od dvadesetak indie timova koji su se predstavili ove godine. Uz njih su izlagali svi najveći proizvođači iz Hrvatske. Po prvi put se igračima u Hrvatskoj tako predstavili Croteam i Nanobit. Uz njih su velike štandove imali su Gamepires, Little Green Man, Fearem, Plura i Ironward. Tako je od većih hrvatskih proizvođača nedostajao jedino Dreamatrix. U Zagrebačkom velesajmu oduševljeni su razvojem sajma Reboot Infogamer. Navode da je ove godine okupio više od sto izlagača i povećao se na tri paviljona ukupno zauzevši više od 12 tisuća kvadrata. Direktorica ZV-a Marina Pavković kaže da je zahvaljujući Interliberu i Reboot Infogameru ZV postao pravi gospodarski multiplikator.

"Infogamer je u samo četiri godine narastao na 12 tisuća kvadrata i privukao više od sto izlagača", ističe Pavković. Organizatori Reboot Infogamera kažu da se već u petak moglo predvidjeti da će probiti ciljanu brojku od 50 tisuća posjetitelja, odnosno dvostruko više nego lani. Udarni dani su, kao i prethodnih godina, bili subota i nedjelja. Osim domaćih proizvođača igara na sajmu su se prvi put predstavili i gaming video blogeri, te drugi uključeni u streaming i youtubeing igara.

Dodatno, organizirani su e-sports turniri, koje inače u Hrvatskoj prati više od sto tisuća ljudi. Turniri su organizirani za Counter Strike; Global Offensive , Heartstone: Heroes of Warcraft, League of Legends, PES 2016 i Call of Duty. Organizatori posebno ističu najveće cosplay natjecanje dosad s fondom nagrada od preko tisuću eura. Najveće redove zabilježili su pak velika svjetska imena poput Blizzarda, Ubisofta, Konamija, Activisiona i Sony PlayStationa. Alienware je Reboot Infogamer iskoristio da premijerno u Hrvatskoj predstavi svoj Steam mashines dok je HTC organizirao demonstraciju svojih Vive VR naočala za sve zainteresirane posjetitelje. Riječ je, naime, o VR naočalama koje bi se na tržištu trebale pojaviti tek za novogodišnje blagdane.

Komentirajte prvi

New Report

Close