Najpoznatiji tim otvorio se igračima

Autor: Bernard Ivezić , 16. studeni 2015. u 22:00
Na štandu deseci fanova tražili posao u Croteamu

Croteam se po prvi put družio s igračima u Hrvatskoj.

Crotema, u svijetu najpoznatiji hrvatski studio za proizvodnju računalnih igara ove je godine po prvi put nastupio na sajmu Reboot Infogamer i tako se ujedno po prvi puta predstavio uživo samim igračima u Hrvatskoj. Ante Vrdelja, producent u Croteamu kaže da su jako zadovoljni što su mogli prezentirati svoje igre izravno korisnicima u Hrvatskoj.

"Imali smo već predstavljanja na FER-u i nekoliko specijaliziranih konferencija, mahom za stručnjake koji proizvode softver i igre, ali ovo je jedini sajam kod nas gdje dolaze igrači i gdje su i igrači i naši developeri imali priliku međusobno se upoznati, razgovarati, a čak smo ponudili i mogućnost našim fanovima da se zaposle u Croteamu", kaže Vrdelja.

Navodi da Croteam trenutačno ima 30 suradnika i da su tijekom Reboot Infogamera obavili nekoliko desetaka razgovora s potencijalnim kandidatima. "Bilo je jako mnogo interesa i sad nam slijedi analiza tako da zasad nemam informacije koliko je potencijalno kandidata ušlo u proces daljnje selekcije", kaže Vrdelja. Croteam je premijerno u Hrvatskoj predstavio The Talos Principle, svoju prvu igru dostupnu za PlayStation 4, i jednu od 20 najprodavanijih igara u svom žanru na svijetu.

Komentirajte prvi

New Report

Close