Najmanji 9-osni senzor pokreta na svijetu

Autor: Marta Duić , 14. srpanj 2016. u 22:00
BMX160 je idealan za ugradnju u nosive uređaje poput pametnim telefona, satova ili naočala

Senzor omogućuje da se aplikacije uređaja s Androidom oslanjaju na senzorske podatke poput orijentacije uređaja, magnetskog smjera ili gravitacijskog vektora.

Bosch Sensortec na tržište je plasirao BMX160, kompaktni 9-osni senzor pokreta koji je idealan za širok raspon primjena, poput onih u pametnim telefonima, pametnim satovima, narukvicama za praćenje aktivnosti, pametnom nakitu kao što su prsteni, ogrlice kao i uređajima za proširenu/virtualnu stvarnost.

U usporedbi s pametnim telefonima, nosivi uređaji suočavaju se s mnogo težim prostornim ograničenjima i ograničenjima napajanja. Sićušni energetski učinkoviti 9-osni senzor kao što je BMX160 idealan je upravo u tom okruženju. Ovaj novi senzor najmanji je 9-osni senzor pokreta u industriji. Kombiniranjem naprednih tehnologija brzinomjera, žiroskopa i geomagnetskog senzora tvrtke Bosch Sensortec, BMX160 može ispunjavati sve strože zahtjeve za niskom energijom koji su potrebni na nosivim uređajima. Uz Boschevu tehnologiju niskoenergetskih senzora, ovaj je senzor jedan od najprivlačnijih 9-osnih inercijskih senzora na tržištu, jer potrošnju energije smanjuje na manje od 1,5 miliampera.

Ovaj je senzor idealan za primjene koje su suočene s ekstremnim ograničenjima geometrijskih karakteristika, npr. u pametnim naočalama. "Kombiniranjem napredne tehnologije senzora tvrtke Bosch Sensortec u jedan kompaktan paket, BMX160 postavlja nova mjerila u industriji za visoku učinkovitost, mali ekološki otisak i nisku potrošnju energije. Ovaj uređaj napokon svladava današnja ograničenja postavljanja u pametne telefone i izravno rješava zahtjeve nosivih uređaja, gdje su prostor za tiskanu pločicu i niska potrošnja energije još važniji", izjavila je Jeanne Forget, potpredsjednica Odjela za marketing tvrtke Bosch Sensortec.

Omogućavanje aplikacija nosivih uređaja
Senzor BMX160 omogućuje da se aplikacije nosivih uređaja sa sustavom Android oslanjaju na senzorske podatke poput orijentacije uređaja, magnetskog smjera ili gravitacijskog vektora. Nadalje, senzor podržava primjene kao što su 3D unutarnje mapiranje i virtualna stvarnost optimizirana za pametne telefone – odnosno, Cardboard Virtual Reality (VR).

Senzor se može upotrebljavati zajedno s Bosch Sensortec BSX softverskom knjižnicom za združivanje senzorskih podataka za još optimiziraniji rad. Ovaj inovativni 9-osni senzor pokreta osigurava fleksibilnost postavljanja potrebnu za svladavanje trenutnih ograničenja pozicioniranja magnetskog senzora. Kompatibilnost priključaka i registra s industrijskim standardom, 6-osnom inercijskom mjernom jedinicom BMI160 tvrtke Bosch Sensortec, pojednostavnjuje zadaću nadogradnje dizajna.

Ugrađena jedinica za upravljanje energijom
BMX160 ima ugrađenu jedinicu za upravljanje energijom i značajke vrlo niskoenergetskih pozadinskih aplikacija. Ovime se omogućuje da procesor aplikacija koji troši mnogo energije mnogo dulje ostaje u stanju mirovanja, primjerice pri brojanju koraka, što dodatno doprinosi produljivanju intervala punjenja baterije.

Integrirana funkcija brojanja koraka i detektor značajnog pokreta kompatibilan sa sustavom Android svaki zasebno troše samo 30 mikroampera. Brzinomjer, žiroskop i magnetska tehnologija u senzoru BMX160 optimizirani su za niski otklon, nisku buku i najbolju stabilnost temperature. Tehnologija žiroskopa tvrtke Bosch Sensortec omogućava iznimno niski otklon, što je ključna značajka za točno korisničko iskustvo u stvarnom vremenu, posebno u primjenama proširene i virtualne stvarnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close