Nadzori i briga o otpadu

Autor: Saša Paparella , 12. studeni 2017. u 22:00
Đ. Horvat (Tehnix)/M. H./PIXSELL

Hikvision i Tehnix predstavili svoja rješenja.

Prezentaciju pod nazivom "Umjetna inteligencija, videonadzor i urbana sigurnost" održao je Antun Krešimir Buterin, menađer poslovnog razvoja u Hikvision Europe.

Ta je kompanija od 2011. najveći svjetski proizvođač opreme za video nadzor. Lani su držali 23 posto tržišta u svijetu, a  među 20.000 zaposlenih imaju 7500 inženjera, osnivaju istraživačke centre. Po snazi brenda, deseti su u tehnološkom svijetu. Njihove se kamere prvenstveno bave izvlačenjem karakteristika, analizom ponašanja i brojanjem ljudi. Buterin je u nastavku govorio o razvoju umjetne inteligencije koji je primjerice doveo do tog da je računalo napokon uspjelo pobijediti prvaka svijeta u šahu. 

Pod nazivom "Nove tehnologije kompanije Tehnix za održivo gospodarenje komunalnim otpadom" prezentaciju je održao direktor Đuro Horvat. Oko 90% ukupne mase otpada u njihovim se postrojenjima odstranjuje potpuno automatski, bez prisustva čovjeka. Dnevno se na Tehnixovim strojevima reciklira milijun tona otpada dnevno. "Rješavamo najveći problem našeg planeta, a to je otpad. Projekte kandidiraju za fondove EU – mi imamo otpad, imamo tehnologiju, a EU ima novaca", rekao je Horvat. 

Komentirajte prvi

New Report

Close