‘Kači’ vas fiskalizacija? Evo gdje povoljno kupiti mini blagajne

Autor: Josipa Ban /VLM , 12. travanj 2013. u 13:58
Početak srpnja kraj je procesa fiskalizacije, IT tvrtke i teleoperateri nude niz povoljnih rješenja

Telekomunikacijski operateri ističu da njihova ponuda u obzir uzima i količinu prometa kao i brzinu internetske veze.

Nedavno je krenula druga faza fiskalizacije kojom su sad, osim ugostitelja i srednje velikih poduzetnika obuhvaćeni svi trgovci i slobodna zanimanja. Do početka srpnja trebali bi biti gotova i treća, završna faza nakon koje će svi poduzetnici biti obuhvaćeni procesom fiskalizacije.

Tržište je puno ponude fiskalnih blagajni koje nude gotovo sve IT tvrtke i telekom operateri. Izdvajamo samo dio ponude koja se može naći na tržištu. Najveći telekomunikacijski operater, Hrvatski telekom u svojoj ponudi ima pet različitih paketa; Mini paket od 199 kuna, Osnovni paket od 399 kuna, Trgovački paket od 499 kuna, Ugostiteljski od 599 kuna te Premium od 699 kuna. Iz HT-a ističu da su paketi fleksibilni i korisnici ih mogu mijenati, nadograđivati ili kombinirati komponentama koje su koje im mogu zatrebati. 

Infrastruktura
Iz HT-a posebno izdvajaju uslugu Mini fiskalne blagajne, koja je mini verzija fiskalne blagajne. "Mini blagajna je idealno rješenje za sva zanimanja kojima predstoji obveza uvođenja fiskalne blagajne budući da je, zahvaljujući veličini, lako prenosiva te zauzima minimalno prostora. Iznimno je jednostavna za korištenje, a za instalaciju nije potrebno ispunjavati nikakve posebne infrastrukturne uvjete", ističu iz HT-a. Tvrtka Fiskal1 iz Zagreba, nastala upravo kao odgovor na uvođenje fiskalizacije, korisnicima nudi dva rješenja. Fiskal1 cjelovito rješenje koje uključuje 10" tablet, softver Fiskal1, stalak za tablet te POS printer. Cijena paketa iznosi 1496 kuna plus PDV. Sunčana Matijašević iz tvrtke Fiskal1 objašnjava da je iznos jednokratan, bez mjesečnih paušala i naknada, a uključuje i besplatni softver update te telefonsku podršku."Potražnja je odlična, od početka fiskalizacije do kraja drugog vala, odnosno do 10. travnja, prodano je 10.000 primjeraka", ističe.Njihovo drugo rješenje, ujedno i novo u ponudi, Fiskal1 GO, je mobilno cjelovito rješenje koje uključuje 7" tablet, softvere Fiskal1 te Bluetooth baterijski printer. Njegova je cijena 1992 kuna plus PDV.

Prihvaćenost na tržištu
Vipnetovo rješenje za fiskalizaciju je usluga "Vip blagajna". Korisnicima je dostupna za 60 kuna plus PDV mjesečno, bez ugovorne obveze, a omogućuje i izradu računa za različite načine plaćanja, evidenciju artikala i usluga, te pregled i ispis računa, ističu iz Vipa. "Vip blagajna je odlično prihvaćena na tržištu ponajviše zbog jednostavnosti i trenutne dostupnosti te mogućnosti korištenja aplikacije neovisno o operatoru s obzirom da je za korištenje potrebna samo internet veza", ističu u Vipu.  

Potražnja

U drugom krugu mali rast

Tvrtke GRC iz Dugog Sela za postojeće korisnike, koji već imaju instalirana njihova softverska rješenja, nude nadogradnju postojeće softvera te na taj način omogućuju nesmetan prelazak na novi sustav fiskalnih blagajni.Iz tvrtke ističu da ulaskom trgovaca i slobodnih zanjimanja u sustav fiskalizacije nisu zabilježili dodatnu potražnju kao što se moglo očekivati. Softversko rješenje Pantheon, tvrtke Datalab uspješno je fiskalizirano u šest država regije. Dijana Latković iz Datalaba navodi da kvalitetu njihove usluge protvrđuje preko 30.000 korisnika te da je potražnja "odlična". Rješenje za fiskalizaciju nude gotovo svim djelatnostima, a početna cijena iznosi 999 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close