Microsoft za pola milijarde dolara gradi partnerstva sa startupima

Autor: Bernard Ivezić , 15. veljača 2018. u 21:59
Tvrtka će startupima davati po 120.000 dolara/ REUTERS

Želimo startupima biti partner u rastu pomažući im u prodaji i marketingu.

Globalni softverski velikan Microsoft planira uložiti pola milijarde dolara u partnerstva sa startupima u iduće dvije godine, a do tih sredstava mogu i startupi iz Hrvatske.

Kroz inicijativu Microsoft for Startups kompanija će startupima ponuditi zajedničku prodaju, pristup Microsoftovim tehnologijama te hubovima koji promiču suradnju unutar lokalnih ekosustava diljem svijeta.

U Microsoftu navode da su startupi generatori inovacija te da im stoga kompanija želi biti partner u rastu. Softverski div navodi da ima 30 tisuća prodajnih predstavnika i 800 tisuća partnera čiji je cilj potaknuti tvrtke iz svih industrija i svih veličina da usvoje Microsoftova rješenja u oblaku.

Microsoft će kroz startup inicijativu pomagati prodaji i marketingu u startupima da zadovolje korporativne standarde klijenata, a potom i prodaju svoje proizvode i usluge tim klijentima, i to u partnerstvu s Microsoftom i njegovim partnerima.

Microsoft će startupima davati po 120 tisuća dolara kredite za Azure, zatim pristup u svoje Reactors HUB-ove, ScaleUp programu koji se prije nazivao MS Accelerator te pristup svojem investicijskom fondu MS Ventures. 

Komentirajte prvi

New Report

Close