‘Mi.com’ – ova kratka web domena košta gotovo 600.000 dolara, a evo tko ju je kupio

Autor: Poslovni.hr , 23. travanj 2014. u 17:49
Foto: mi.com

“Nova domena je jednostavnija i pristupačnija međunarodnoj publici.”

Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi ima ambiciozne planove za širenje izvan matičnog tržišta, a u sklopu te strategije pojednostavio je naziv svoje službene web stranice na mi.com, piše The Next Web.

"Nova domena je jednostavnija i pristupačnija međunarodnoj publici", poručili su iz kompanije. Nova adresa također naglašava značenje 'Mi' brenda, što je zapravo akronim za 'mobile internet', odnosno mobilni internet.

Međutim, ono što je posebno zanimljivo u cijeloj priči je da su za novu domenu platili 3,6 milijuna juana, što u protuvrijednosti iznosi čak 577 tisuća dolara!

U kompaniji vjeruju kako će kraća i lakše izgovorljiva web adresa među ostalim koristiti i njihovoj online trgovini, putem koje ostvaruju 70 posto obujma ukupne prodaje.

Osim u Kini, Xiaomi je prisutan u Singaporu, a za početak planira se proširiti u zemljama Južne Azije, Indije, Latinske Amerike itd.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Koliko je meni poznato (a bavim se trgovinom domenama[emo_smijesak]), mi.com jest prodana za 3,6 milijuna, ali dolara [emo_namigusa]

Pretpostavljam da je autoru originalnog članka bilo nevjerojatno da se domena može platiti milijune dolara pa je pogrešno pretpostavio da se radi o Yuanima. Cijena od parsto tisuća dolara za domenu je nešto uobičajeno za premium domene, a domenu s dva ovako kvalitetna slova, koja zainteresira jedan Xiaomi, bi samo luđak prodao za svega $577000 USD. Cijena je bila $3,6 milijuna USD [emo_namigusa]

Inače, model smartphona MI 3 od Xiaomia je trenutno jedan od najjačih smartphona koji postoje, i iako je “kinez”, recenzije su odlične i nema zamjerki na kvalitetu.

New Report

Close