Machina otvara prvu hrvatsku esports akademiju

Autor: Bernard Ivezić , 16. siječanj 2018. u 13:51
Odmah će krenuti s edukacijom iz igre Hearthstone i League of Legends/Marko Lukunić/PIXSELL

Za početak će se nuditi edukacija iz računalnih igara Hearthstone i League of Legends, a u planu i Call of Duty, DOTA i druge igre.

Devet tvrtki iskazalo je interes za osnivanje prve hrvatske esports akademije potvrdili su Poslovnom dnevniku u Machini.

Tvrtka specijalizirana za edukaciju o izradi računalnih igara, najavila je da s 1. veljače pokreće i akademiju za treniranje budućih profesionalnih igrača računalnih igara. Machina je time zajašila na val interesa za esport, koji su unazad pola godine u regiji stvorili njemački ESL i Vipnet, privukavši u to kratko vrijeme 1200 profesionalnih igrača i više od četiri milijuna gledatelja za svoju Vip Adria ligu. Lovro Nola, direktor Machine kaže da zasad ne može konkretnije govoriti o tome koje su tvrtke zainteresirane za suradnju. No, s obzirom na to će Machininu esport akademiju voditi Damir Blumenschein, već je sad jasno da će u to biti uključen Hangar 18.

Podrška e-sportaša
"Interes tvrtki zasad ne mogu komentirati, a ponosni smo što na ovom projektu surađujem s Damirom Blumenscheinom, jer on je jedan od prvih profesionalnih gamera u Hrvatskoj i istinski esportaš što je vrijedno iskustvo za buduće polaznike", kaže Nola. 

Blumenschein je ujedno i regionalni menadžer Hangara 18, tvrtke koja proizvodi vlastiti brend mobitela NOA, ali i profesionalna gaming računala te drugu gaming opremu. Prema Deloitteu riječ je o tvrtki koja je među 500 najbržerastućih na području Europe, Bliskog Istoka i Afrike, a u srednjoj Europi među 50 je najbržerastućih tehnoloških kompanija. Blumenschein ima i vlastiti esports tim TeamAncestral pa se pretpostavlja da će i tako  surađivati s novom akademijom.

Nova karijera
Direktor Machine Nola kaže da će naglasak esports akademije biti na praksi i prenošenju iskustva aktualnih esportaša. Kaže da su zasad sigurni da će odmah krenuti s dva smjera: edukacijom iz igre Hearthstone i edukacijom za League of Legends. "Svakako želimo da ponuda bude šira, odnosno da uključuje i Call of Duty, DOTA-u i druge velike naslove, ali o tome se razgovara i vjerujem da će interesa itekako biti", kaže Nola. 

Pojašnjava da će za razliku od akademije za game developere ova nova u startu ciljati na mnogo mlađu populaciju: srednjoškolce. "Ovdje govorimo o mladima koji imaju 13 ili 14 godina i koji su prepoznali u ovom sportu profesionalizam, znaju da će morati i mentalno i fizički trenirati da bi postali profesionalci i žele što više o tome naučiti", zaključuje Nola.

Komentirajte prvi

New Report

Close