Ljudski mozak mogao bi živjeti vječno u računalu

Autor: Poslovni.hr , 27. svibanj 2015. u 16:07
Foto: Thinkstock

Mozak sa svojih 1,5 kilograma težine čini tek dva posto mase tijela, a istodobno na aktivnosti mozga odlazi čak dvadeset posto cjelokupne energije koju čovjek koristi.

– Ljudski mozak funkcionira poput velikog strujnog kruga koji je moguće uspostaviti i na računalu, prenosi Večernji list.

Preduvjet je dovoljno snažnoračunalo koje će imati sposobnost uspostaviti najmanje sto bilijuna konekcija unutar ljudskog mozga koji bi u tom slučaju mogao živjeti poput kompjutorskog programa – kazala je dr. Hannah Critchlow, vodeća znanstvenica s područja neurologije s uglednog sveučilištaCambridge, predstavljajući najnovija znanstvena dostignuća na nedavno održanom znanstvenom Hay Festivalu.

Dr. Critchlow tijekom svog predavanja kazala je i kako bi ljudi mogli u budućnosti živjeti unutar strojeva, a osvrnula se i na korištenje ljudskog mozga, objasnivši kako je mit da čovjek koristi samo deset posto svog mozga te kako posljednja istraživanja pokazuju kako je cijeli mozak konstantno u stanju pripravnosti, a pojedini dijelovi se "uključuju" kada je to potrebno.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close