Leopard i gepard glavni junaci hrvatske mobilne aplikacije za djecu

Autor: Poslovni.hr , 04. studeni 2014. u 16:38
Press foto

Na iTunes App Storeu objavljena je interaktivna slikovnica nastala u hrvatskoj produkciji – Mačke na točke.

Na iTunes App Storeu objavljena je interaktivna slikovnica nastala u hrvatskoj produkciji, Mačke na točke, a radi se o mobilnoj aplikaciji za djecu iznad četiri godine starosti, priopćili su autori.

Mačke na točke (Cats With Spots) je prvi projekt iz planiranog serijala o životinjama pod nazivom Čudesne životinje (Amazing Animals) riječke autorice Ive Vlašimsky u suradnji sa branding i dizajn biroom DvasaDva.

"Okosnica ove interaktivne slikovnice je zabavna i edukativna priča o naizgled vrlo sličnim točkastim mačkama iz afričke savane: o gepardu i leopardu, koje mnogi zamjenjuju. Ideja je bila stvoriti zanimljiv i djeci privlačan sadržaj baziran na stvarnim činjenicama iz života ove dvije mačke, gdje bi se uz toplinu pričanja i zabavnu interakciju ponudila i dodatna edukacija o njihovim razlikama u stilu National Geographica", kaže se u priopćenju.

Dok priču prate animirane ilustracije, na svakoj se stranici dodirom na posebno označenu ikonu pokreće i novi sadržaj sa stvarnim činjenicama, upotpunjen fotografijama ili video isječcima.

Sama priča nastoji dati i pouku o uvažavanju međusobnih različitosti te tolerancije u odnosima, kažu autori. Interakcija se ponegdje pokreće na dodir, no ima i trešnje cijelog tableta, bojanja po ekranu te povlačenja elemenata. Aplikacija je također obogaćena i mnogobrojnim zvukovima, uključujući izvorno glasanje životinja te skladbe u afričkom stilu.

Na iTunesima je trenutačno dostupna engleska verzija slikovnice za iPad, a uskoro se može očekivati i verzija za iPhone 6 uređaje te i naracija na hrvatskom jeziku.

Komentirajte prvi

New Report

Close