Legendarni Game Boy slavi 25. rođendan

Autor: Agencija VLM , 21. travanj 2014. u 13:59
Screenshoot YouTube

Nintendova konzola 21. je travnja 1989. godine puštena u prodaju u Japanu

Game Boy danas slavi 25. rođendan – ova Nintendova ručna konzola 21. je travnja 1989. godine puštena u prodaju u Japanu. Kasnije te godine moglo je se kupiti u SAD-u, a u rujnu 1990. i u Europi. Ugašena je u ožujku 2003. godine.

Game Boy i njegov nasljednik, Game Boy Color, zajedno su diljem svijeta prodani u 118,69 milijuna primjeraka, a samo nekoliko tjedana nakon predstavljanja u SAD-u je prodano milijun konzola. Bila su to vrlo uspješna vremena za Nintendo, koji se danas nalazi u puno lošijoj situaciji…

Game Boy je pokrenuo u revoluciju u svijetu video-igara, slično kao što je to Sony Walkmanom učinio u glazbi. Iako Nintendov uređaj nije bio prva ručna igraća konzola, svojom cijenom i popularnim softverom pomela je konkurenciju. Može se reći da je Game Boy uvelike odredio današnji svijet mobilnih igara. Korisnicima je između ostaloga omogućio da spajaju uređaje kabelom, što se može vidjeti kao preteča online igračkih mreža.

Game Boy je dolazio u kombinaciji s megapopularnom igrom Tetris, te je dodatno popularizirao igre kao što su Super Mario i Donkey Kong. Korisnicima je omogućio da prelaze iz igre u igru jednostavnim mijenjanjem kazetica u uređaju.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close