Kućanske aparate uskoro ćemo regulirati i servisirati iz daljine

Autor: Poslovni dnevnik , 22. kolovoz 2017. u 22:00
Putem pametnih telefona moći će se upravljati raznim kućanskim aparatima te tako povećati njihovu efikasnost i osigurati dodatne usluge

Proizvodi povezani putem interneta stvari (IoT) uvelike će moći smanjiti ukupne troškove kućanstva.

Automatsko uključivanje primjerice, perilice i sušilice za odjeću kada električna energija iz solarnih ploča kuće postane dostupna uvelike može smanjiti ukupne troškove kućanstva.  

Dodamo li k tome i mogućnost da se isti uređaji mogu pregledati s udaljenosti, a po potrebi i servisirati, govorimo i o značajno smanjenim troškovima popravka. Informacije su to koje dolaze iz Boscha, vodećeg svjetskog dobavljača tehnologija i usluga, koji trenutno radi na temama o povezivosti u više od 60 partnerstva i strateških udruživanja i usavršavaju znanja iz područja interneta stvari (IoT)."Usluge poput dijagnostike i održavanja na daljinu funkcioniraju samo kada su proizvodi povezani putem interneta stvari (IoT)", izjavio je glavni direktor za informacijske tehnologije u Boschu Elmar Pritsch.

Iz Boscha, osim što već nudi inovativna rješenja za pametne domove, pametne gradove, povezanu mobilnost i povezanu proizvodnju, poručuju da su postavili cilj da do 2020. svaki novi elektronički proizvod ima mogućnost spajanja na internet te da razvija prateće usluge.U tom kontekstu, jedan od najvažnijih čimbenika poslovnih modela temeljenih na podacima i aplikacijama iz više područja jest Boschev vlastiti IoT oblak.

 

Pritsch

Vjerujemo da je suradnja s partnerima ključna za uspjeh u internetu stvari.

On sadržava tehničku infrastrukturu, uključujući računalni centar u vlasništvu tvrtke, kao i ponude platformi i softvera za povezanu mobilnost, industriju i zgrade. Trenutačno je na oblaku tvrtke pokrenuto oko 70 Boschevih aplikacija, a Boschevi IT partneri i kupci u budućnosti će se također moći služiti oblakom. Sve skupa čini značajan iskorak prema otvorenom IoT ekosustavu u kojem djeluje mnogo različitih sudionika.

"Vjerujemo da je suradnja s partnerima ključna za uspjeh u internetu stvari", poručio je Pritsch. Uz to, ova je kompanija u posljednjih je nekoliko mjeseci razvila i objavila svoj novi koncept IT@Bosch. Taj novi pristup uključuje veću povezanost Boscheva odjela korporativnog IT-a s poslovnim odjelima. "Informacijske tehnologije razvijaju se iz troškovnog čimbenika u osnovnu djelatnost. One će imati velik utjecaj na budući rast Boscha jer će biti dio proizvoda i njihovih pratećih usluga", smatra Pritsch. 

Komentirajte prvi

New Report

Close