Koristite popularnu aplikaciju FaceApp? Budite oprezni jer krije mračnu stranu

Autor: Poslovni.hr , 17. srpanj 2019. u 14:37
Foto: Getty Images

No iza aplikacije koja je, na prvi pogled, osmišljena samo za zabavu krije se i ona mračna strana

Posljednjih nekoliko dana društvenim se mrežama šire fotografije na kojima su korisnici umjetno postarani. Aplikacija FaceApp popularna je ne samo među običnim korisnicima već i među poznatim i slavnima. 

No iza aplikacije koja je, na prvi pogled, osmišljena samo za zabavu krije se i ona mračna strana, piše Zimo.hr

Odvjetnica Elizabeth Potts Weinstein na Twitteru je upozorila na uvjete korištenja aplikacije u kojima je pronašla zabrinjavajuće informacije.

Svi koji instaliraju aplikaciju i prihvate uvjete korištenja FaceAppu daju "stalnu, neopozivu, besplatnu i na razini svijeta" dozvolu za "korištenje, reprodukciju, modificiranje, adaptiranje objavu, prevođenje i stvaranje drugih dijela" od vašeg sadržaja.

U prijevodu, korisnici su FaceAppu dali dozvolu da koristi njihove fotografije, ime i prezime, korisničko ime i sve ostalo za što god im treba, uključujući i reklame.

Dodatno bi sve trebalo zabrinuti i činjenica da je aplikacija FaceApp napravljena u Rusiji, što znači da su svi podaci poslani u Rusiju. Naime, iza aplikacije koja je dostupna od 2017. godine stoji Yaroslav Goncharov, bivši inženjer Microsofta i Yandexa. 

Komentirajte prvi

New Report

Close