Konkurencija Appleu i Googleu: Samsungovo inteligentno korisničko sučelje od sada dostupno i u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 22. kolovoz 2017. u 10:15
Foto: press

Bixby je jedinstven jer predstavlja inteligentno sučelje, a ne standardnu aplikaciju.

Tvrtka Samsung Electronics je objavila da je Samsungovo inteligentno korisničko sučelje Bixby od sada dostupno u više od 200 zemalja diljem svijeta, uključujući i Hrvatsku. Time će milijunima korisnika omogućiti da iskuse pametniji način korištenja telefona. Uz Južnu Koreju i SAD, korisnici iz 200 zemalja svijeta, uključujući i Hrvatsku, moći će koristiti inteligentno korisničko sučelje koje će im pomoći da brže i jednostavnije obave zadatke.

Trenutačno dostupan na engleskom i korejskom jeziku, Bixby donosi unaprijeđenu produktivnost i personalizaciju pametnog telefona pomoću Quick Commands, značajke koja korisniku omogućava jednostavno kreiranje personalizirane glasovne naredbe bilo da se radi o korištenju slijeda jedne ili više naredbi. Na primjer, naredbu „Laku noć“ možete koristiti kao skraćenicu za „Uključite opciju rada „ne ometaj me“, podesite alarm za šest sati ujutro i uključite opciju Filtar plavog svjetla“.

Također, Bixby razumije način na koji uistinu razgovarate, postavljate pitanja i zahtjeve. Na primjer, ako fotografirate i kažete Bixbyju: „pošalji upravo snimljenu fotografiju mami”, Bixby razumije zahtjev koji uključuje radnju više aplikacija i prepoznat će fotografiju na koju se zahtjev odnosi te će je poslati mami. Ovo prirodno razumijevanje jezika osigurava jednostavniju i intuitivniju interakciju s pametnim telefonom. Bixby će se, zahvaljujući interaktivnoj tehnologiji strojnog učenja, s vremenom poboljšati u prepoznavanju osobnih preferencija i načina govora.

Bixby je jedinstven jer predstavlja inteligentno sučelje, a ne standardnu aplikaciju. Kada aplikacija bude podržana od Bixbyja, Bixby će moći izvršavati sve naredbe koje aplikacija može izvesti pomoću glasa, dodira ili teksta. Sveobuhvatna integracija Bixbyja ugrađena je i u postavke pametnog telefona omogućujući korisniku izmjenu postavki telefona poput postavljanja isteka zaslona zaslona ili prikazivanja svih notifikacija, bez zaustavljanja onoga što trenutno radite.

– Sada milijuni korisnika diljem svijeta imaju pristup novom i inteligentnom načinu interakcije sa svojim telefonom – izjavio je Injong Rhee, izvršni potpredsjednik i direktor odjela za istraživanje i razvoj softverskih usluga, sektora Mobile Communications Business Samsung Electronics i dodao – Proširenje glasovnih mogućnosti Bixbyja inicijalni je korak u kontinuiranom predstavljanju funkcionalnosti Bixbyja. Bixby će u budućnosti imati moć učenja kako bi pružio inteligentnu i personaliziranu interakciju, kao i jednostavno povezivanje s više uređaja.

Samsungov plan je nastaviti proširivati glasovne mogućnosti Bixbyja na više jezika, tržišta, uređaja, značajki i aplikacija. Dodatno unaprjeđujući njegovo mobilno iskustvo, kao i rješavanje zadataka, sve više korisnika će moći razgovarati s pametnim telefonom i upravljati aplikacijama, kao i drugim značajkama na još jednostavniji i intuitivniji način.

Korisnici pametnih telefona Galaxy S8 i S8+ od danas mogu pokrenuti Bixby glasovne mogućnosti pritiskom na tipku Bixby. Bixby se može aktivirati držanjem odgovarajuće tipke na Galaxy S8 i Galaxy S8 + pametnim telefonima ili glasovnom naredbom: „Hi, Bixby."

Komentirajte prvi

New Report

Close