Kompanije moraju dati nezaboravno iskustvo, digitalizacija je ključ za to

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 13. ožujak 2018. u 22:01
Hologramska 'realtime' projekcija direktora Virgin Galactica Stephena Attenborough/Jurica GaloiĆ/PIXSELL

Ne kotiramo loše u tehnološkom gospodarstvu, prvenstveno zahvaljujući pojedincima, rekao je čelnik HT-a Davor Tomašković.

Ubrzanje digitalizacije za samo 10 posto podiglo bi BDP za 11 posto u sedam godina, poručio je predsjednik Uprave i glavni direktor Hrvatskog telekoma (HT) Davor Tomašković na drugom izdanju najveće regionalne digitalne konferencije Digital Takeover (DT) koja je u organizaciji 24sata održana u utorak u zagrebačkom Branimir Centru.

"Ne kotiramo loše u tehnološkom gospodarstvu, prvenstveno zahvaljujući pojedincima, no na začelju Europe smo po ponudi e-javnih usluga i povezivosti", izjavio je Tomašković.  U nizu inovacija predstavljenih na DT-u gdje se sve vrtjelo oko tehnologija proširene stvarnosti i uzbuđenja koja takva budućnost donosi i 24sata kao organizator imao je "asa u rukavu", pa će ovogodišnji DT biti zapamćen kao prva konferenciju u Hrvatskoj koja se zahvaljujući tehnologiji holograma mogla istovremeno pratiti u dvije odvojene dvorane.

 

10 sati

programa konferencije osigurala je ove godine publici medijska kuća 24sata

  "Kao 24sata u 10 godina smo prošli put od 'old school' novinske kuće do 90-postotnog fokusa kompanije na digitalnoj dimenziji. Postali smo kuća sa stotinjak ljudi koji rade isključivo na tehnologijama, a naši data znanstvenici dobivaju nagrade", poručio je predsjednik Uprave 24sata  Boris Trupčević. Predstavljen je i nagrađivani native studio 24sata te je istaknuto da njihov svaki treći zaposlenik radi na pozicijama koje prije nekoliko godina nisu ni postojale. 

Analitičar Futurum Researcha i direktor tvrtke Broadsuite Media Group Daniel Newman smatra da na tržištu uspijevaju kompanije koje se mogu prilagoditi tržišnim promjenama. "Odnos s kupcima i klijentima je najvažniji, a u središtu svega je iskustvo korisnika", dodao je.  Osnivač digitalne agencije za razvoj online i offline rješenja iStrategyLabs Peter Corbett govorio je o projektima koje je vodio.

 

Tomašković

Ubrzanje digitalizacije za 10% podiglo bi BDP za 11% u sedam godina.

Među najpoznatijima je crtić Spužva Bob, a dok je radio na produkciji tv-serije Mr. Robot komunicirali su uživo s hakerima i tako stvarali sadržaj. "Glavno obilježje poduzetništva je preuzimanje rizika. Današnje kampanje moraju davati nezaboravno iskustvo, pa i vaša mora biti drukčija od drugih", naglasio je Corbett. Marketinška stručnjakinja Natalia Wiechowski za Bliski istok i Afriku govorila je o kreiranju privlačnog sadržaja, a komercijalni direktor kompanije Virgin Galactic Stephen Attenborough o novim tržištima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close