Kolektiva dobila MasterCardovu nagradu

Autor: Objava za medije , 24. travanj 2013. u 15:21
Guliver/Thinkstock

MasterCard je danas objavio imena pobjednika ,,MasterCard Mobile Shopping Application Awards”.

MasterCard je danas objavio imena pobjednika ,,MasterCard Mobile Shopping Application Awards”, jedinstvenog natječaja koji daje priznanje najboljim dostupnim mobilnim aplikacijama za kupovinu u devet država Centralne i Istočne Europe, Rusije i Turske.

Najboljom mobilnom aplikacijom za kupovinu za hrvatsko tržište, proglašena je aplikacija za grupnu kupovinu Kolektiva.hr, iza koje su iCineStar i Apartments Croatia. Na maloj dodjeli nagrada koja je održana u Zagrebu, MasterCard predstavnica – Aleksandra Babić, Direktorica marketinga za centralno-istočna europska tržišta, dodijelila je u ime tvrtke MasterCard trofej i priznanje Marini Đukanović, direktorici Kolektive.hr, koja je pri tome rekla:

„Zahvaljujem tvrtki MasterCard što je prepoznala našu mobilnu aplikaciju. Kolektiva je među prvima prenijela e-commerce na mobilne platforme i među našim korisnicima kupnja putem aplikacije vrlo je popularan način kupnje naših ponuda.“ 

Aleksandra Babić nadovezala se na Marinu i izjavila: „Ovo je važno priznanje za Kolektivu.hr i njihov rad te im od srca čestitam. Mobilna kupovina poprima sve veće razmjere jer ljudi teže jednostavnoj i brzoj kupnji, a mobilne aplikacije u tome im pomažu. Kolektiva.hr svojom je izvrsnom aplikacijom za grupnu kupovinu pokazala da ide ukorak sa svjetskim trendovima, što je prepoznato i od strane tvrtke MasterCard. Vjerujem kako će u budućnosti još rasti i želim im puno uspjeha. Svim ostalima koji su prijavili svoje aplikacije također čestitam i želim da uspješno nastave svoj put prema budućnosti mobilne kupovine.“

Općenito, Hrvatska je tržište na kojem prevladavaju kuponi. Ovo tržište također je podložno potražnji za kuponima s ukupnim udjelom aplikacija koje nude ovu vrstu usluge od 40% na tržištu, a neke od njih su vrlo visoke kvalitete. Više od 50% svih aplikacija zapravo i omogućava kupovinu ili naručivanje robe/ usluga uz visok postotak prihvaćenosti kartica.

Pobjednik ,,MasterCard Mobile Shopping Application Awards” je aplikacija Yemeksepeti, najbolji servis za naručivanje hrane u Turskoj. Ova uzbudljiva aplikacija omogućava korisnicima da odaberu iz široke ponude restorana na temelju njihove zemljopisne lokacije. Drugo mjesto je zauzela Nexto Reader aplikacija iz Poljske za čitanje elektronskih knjiga, audio knjiga i elektronskog tiska, koja omogućava korisnicima surfanje kroz virtualne police s knjigama, a treće mjesto zauzela je aplikacija Slevomat, najveći servis za dnevne ponude i grupnu kupovinu u Češkoj.

Bella Stavchansky, predsjednica brzorastućih europskih tržišta1 u tvrtki MasterCard Europe, dala je sljedeći komentar: „Ovo je bilo vrlo neizvjesno i uzbudljivo nadmetanje i željela bih čestitati našim trima pobjednicima iz Turske, Poljske i Češke koji su demonstrirali visoki stupanj inovativnosti i nadahnuća. `MasterCard Mobile Shopping Applilcation Awards` bio je izvanredan način da odamo priznanje impresivnom radu koji pomaže da kupovina putem mobilnih telefona postane svima lakša i uvjerena sam da će ove izuzetne aplikacije postaviti temelje za još pametnija i pogodnija iskustva pri kupovini”.

Preko 110 aplikacija za kupovinu bilo je pregledano i ocijenjeno od strane nezavisnog međunarodnog žirija koji se sastojao od priznatih tehnoloških stručnjaka iz zemalja sudionica: Hrvatske, Češke, Mađarske, Poljske, Slovačke, Slovenije, Rumunije, Rusije i Turske. Žiri je svoju odluku donio prema tri osnovna kriterija: korisničko iskustvo, dizajn i funkcionalnost. Više detalja o njihovim imenima i profilima, kao i o kriterijima prilikom selekcije i kriterijima za pobjedu možete pronaći na adresi mmsaa.mastercard.com.

Komentirajte prvi

New Report

Close