Klimaoprema surađuje sa zagrebačkim FSB-om

Autor: Darko Bičak , 13. lipanj 2016. u 22:00
Zvonimir Guzović/ Tomislav Miletic/PIXSELL

Dobit će stručnjake po mjeri.

Samoborska tvrtka Klimaoprema sklopila je s Fakultetom strojarstva i brodogradnje u Zagrebu (FSB) sporazum o suradnji na istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima. Ugovor su potpisali Zvonimir Guzović, dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje, te Josip Barušić, član Uprave Klimaopreme.

Guzović je tom prigodom istaknuo da su spremni zadovoljiti potrebe Klimaopreme za posebno educiranim kadrovima koje će osposobiti te je obećao da tvrtka neće morati tražiti stručnjake u inozemstvu. U samoborskoj tvrtki, specijaliziranoj za profesionalne susutave klimatizacije, ističu da će taj sporazum omogućiti korištenje opreme i laboratorija FSB-a i Klimaopreme u svrhu realizacije specifičnih tehničkih radova, posebnih ispitivanja te istraživačkog i nastavnog rada.

Klimaoprema posljednjih godina bilježi velik rast prometa te posebice izvoza. Kolike su potrebe na tržištu za njihovim proizvodima, dovoljno govori i činjenica da su krajem 2015. otvorili, uz postojeću u Samoboru, novu tvornicu u Novoj Gradiški. Zapošljavaju na dvije lokacije 236 ljudi, lanjski prihod im je bio 183 milijuna kuna ili 41 posto viši nego u 2014. Istodobno im se dobit udeseterostručila, na 13,8 milijuna kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close