KING ICT ugovorio posao u Makedoniji vrijedan 2,9 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 09. listopad 2012. u 15:36
www.sxc.hu

Makedonska državna uprava će automatizirati i modernizirati svoje radne procese.

Konzorcij u kojem su tvrtke KING ICT Skoplje, KING ICT Zagreb i Aktivis pobijedio je na javnom natječaju i sklopio ugovor s makedonskim Ministarstvom informatičkog društva i administracije za nadogradnju, SW održavanje i podršku Sustavu za upravljanje dokumentima, priopćeno je iz KING ICT-a.

Projekt vodi Ministarstvo informatičkog društva i administracije, no rješenje će koristiti dvadesetak državnih institucija, ministarstava i agencija, odnosno oko 10.000 korisnika.
Vrijednost ugovora je 179,1 milijun MKD, odnosno 2,9 milijuna eura, a potpisan je na 4 godine.   Ovo je KING-ov prvi projekt održavanja sustava za upravljanje dokumentima u Makedoniji, a u razvoju projekta koristi know-how stečen na velikim projektima u Hrvatskoj. Stručnjaci konzorcija će nadograditi i poboljšati sustav te bitno povećati njegovu iskorištenost, ističe se u priopćenju. 

Institucije državne uprave će automatizirati i modernizirati svoje radne procese, primjenjujući informatičke i komunikacijske tehnologije. Cilj je da prerastu u efikasne i transparentne institucije. Više neće biti zaboravljenih predmeta u ladicama, jer će se kretanje dokumenata nadzirati elektronski, ističu iz KING ICT-a. U svakom trenutku, ministar ili druga odgovorna osoba moći će sa svog računala pratiti kako se rješavaju predmeti, tko radi na predmetu i jesu li propušteni rokovi. 

Postojeći DMS sustav (Document Management System) koji radi na EMC Documentumu podiže se na EMC Documentum xCelerated Composition Platform (xCP).  To će poboljšati automatizaciju i upravljanje poslovnim procesima koji uključuju ljude, informacije i sustave, navodi se u priopćenju. Također, biti će omogućeno  novo sučelje preko EMC Documentum Taskspacea koje adresira produktivnost i agilnost korisnika, pružajući konfigurabilno korisničko sučelje koje povezuje proces, sadržaj i nadzor, zaključuju iz KING ICT-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close