Kanadski CSI ide u šoping tvrtki u našoj regiji

Autor: Bernard Ivezić , 20. veljača 2018. u 22:00
Ante Mandić, osnivač te sada savjetnik IN2 i Kanađana/Igor Kralj/PIXSELL

M&A svakako spada u razvoj poslovanja i trebao bi pomagati Veli u pronalaženju i ocjeni potencijalnih tvrtki iz regije, kaže Mandić.

Trenutačni položaj osnivača, bivšeg vlasnika i bivšeg direktora IN2 grupe Ante Mandića dosta otkriva kakav plan ima kanadski kupac u narednom razdoblju.

Holding Constellation Software Inc. (CSI), kako doznaje Poslovni dnevnik, sprema val preuzimanja IT tvrtku u jugoistočnoj Europi. Mandić, naime, ne samo da je ostao unutar najveće hrvatske softverske grupe kao savjetnik već je ujedno promoviran i u savjetnika za razvoj poslovanja kod Kanađana.

"M&A svakako spada u razvoj poslovanja i trebao bi, pored ostalog, i pomagati Veli u pronalaženju i ocjeni potencijalnih tvrtki iz regije koji bi se uklopili u Velin portfelj. Neke od tih tvrtki bi onda kupila IN2 Grupa, a neke direktno Vela/Aquilla ovisno o veličini i portfelju kojim ta tvrtka raspolaže", kaže Mandić.

 

Mandić

IN2 Grupa imala je popis tvrtki za kupnju i zato smo ušli u CSI Grupu.

Ambicije za širenjem
Dodaje da je Vela kao dio CSI-ja ima velike ambicije širenja u područje jugoistočne Europe. Mandić navodi da će M&A biti samo jedan segment njegovog savjetovanja. "IN2 je i prije preuzimanja imao svoju listu tvrtki iz regije koje je želio preuzeti, ali je zbog nedostatka kapitala u tome otezao pa je jedan od motiva za ulazak u Vela/CSI grupu bio preuzimanje tih tvrtki i time ubrzanje daljnjeg rasta", kaže Mandić. Ističe da već ima neka preuzimanja u planu, ali je prirodno da s njima pričeka dok ne prođe integracija IN2 grupe u Vela grupu.

Partner kakvog je tražio
Početkom siječnja akvizicija najveće hrvatske softverske grupe najavljena je tako da "IN2 grupa s novim strateškim partnerom kreće u internacionalnu ekspanziju". Ante Mandić tom je prilikom zadržao u svom vlasništvu jedino tvrtku INsig2, kojoj vlasnik nije bio IN2 već on osobno. Projekti poput dronova i blockchain platforme Forebita, a o kojima dosad nije bilo jasnih informacija što će s njima biti, Mandić navodi da su oni dio R&D-a IN2 grupe te su kao takvi unutar grupe i ostali. "Jako sam zadovoljan prodajom, jer je CSI partner upravo onakav kakvog sam tražio", zaključuje Ante Mandić.

Komentirajte prvi

New Report

Close