Južnokorejski LG graditi će novu tvornicu OLED zaslona

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. studeni 2015. u 11:44
Foto: Thinkstock

LG Display trenutno je najveći svjetski proizvođač LCD panela a već neko vrijeme najavljuje značajniji zaokret u smjeru naprednijih OLED tehnologija.

Južnokorejski elektronski div LG Display u petak je izvijestio da planira investirati gotovo devet milijardi dolara u novu tvornicu organskih zaslona čija se tehnologija bazira na svjetlećim diodama (OLED) budući da se očekuje snažan rast potražnje za tom tehnologijom ultra visoke rezolucije.

Ukupna vrijednost investicije u tvornicu koja će se graditi u gradu Pajuu nedaleko granice sa Sjevernom Korejom premašit će 10.000 milijardi wona (8,7 milijardi dolara), očekuju u toj južnokorejskoj kompaniji.

U prvoj fazi planirana su izdvajanja u visini 1.840 milijardi wona, a proizvodnja bi trebala započeti u prvoj polovini 2018. godine, navodi se dalje u priopćenju.

Izvršni direktor Han Sang-Beom izjavio je da je riječ o povijesnoj investiciji koja će tvornicu učiniti samim središtem globalne industrije OLED-a.

OLED zasloni omogućuju veću kvalitetu slike, manju potrošnju električne energije i obećavaju veće profitne marže od zaslona proizvedenih tehnologijom tekućih kristala (LCD).

LG Display trenutno je najveći svjetski proizvođač LCD panela a već neko vrijeme najavljuje značajniji zaokret u smjeru naprednijih OLED tehnologija.

Pozivajući se na podatke istraživačke tvrtke IHS, iz LG Displaya napominju kako se očekuje da će globalno tržište OLED panela u 2022. dosegnuti vrijednost od 29,1 milijarde dolara, u usporedbi s lanjskih 8,7 milijardi dolara. 

Većina toga rasta mogla bi se pripisati izvješćima da Apple od 2018. godine planira uvesti OLED zaslone na svojim pametnim telefonima IPhone. Apple je najveći klijent LG Displaya a zaslužan je za četvrtinu njegovih ukupnih prihoda.  

Trenutno je dominantni igrač na tržištu OLED zaslona za pametne telefone njegov južnokorejski konkurent Samsung Display.

Komentirajte prvi

New Report

Close