Javno poduzeće iz BiH odabralo aplikaciju Podrum

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2014. u 11:12
Ilustracija/Thinkstock

JP Komunalno Brčko na javnom je natječaju odabralo aplikaciju Podrum kako bi unaprijedilo interne procese komunikacije i suradnje u poduzeću.

JP Komunalno Brčko na javnom je natječaju odabralo aplikaciju Podrum kako bi unaprijedilo interne procese komunikacije i suradnje u poduzeću, priopćeno je iz varaždinskog eBiza koji je razvio aplikaciju.

JP Komunalno trenutno ima više od 500 zaposlenika. U poduzeću su odlučili investirati u novu generaciju poslovnih aplikacija kako bi pratili suvremene trendove poslovanja i unaprijedili rad organizacijskih jedinica primjenom novih dostignuća i tehnologija, stoji u priopćenju. S ciljem da se unaprijedi interna komunikacija zaposlenika, smanji vrijeme koje se troši na slanje e-mailova, telefonskih poziva i kolanje dokumentacije u poduzeću, ali i proširi dostupnost informacija i znanja na veći broj zaposlenika, menadžment se odlučio za uvođenje aplikacije iz kategorije poslovnog društvenog softvera (eng. enterprise social software). Na međunarodnom javnom natječaju odabrana je aplikacija Podrum.

U vidu je dugoročna suradnja budući da je ugovor potpisan na tri godine, a JP Komunalno od samog početka krenulo je s dobro pripremljenom strategijom korištenja enterprise social softwarea, te vrlo velikim brojem korisničkih računa i aplikacijom pažljivo prilagođenom vlastitim potrebama – što je učinjeno suradnjom obje strane, ističe se u priopćenju.

"Efikasna komunikacija, dostupnost informacija i razmjena znanja zaposlenika postaju neophodni za rast i razvoj organizacije. Poslovna društvena mreža uspješno savladava prostorne, vremenske i hijerarhijske prepreke u komunikaciji i suradnji zaposlenika poduzeća i postaje središnje mjesto za suradnju i razmjenu informacija i znanja u poduzeću sa bilo koje lokacije i bilo kojeg uređaja koji ima pristup internetu“, istaknuli su u JP Komunalno.

U poduzeću među ostalim očekuju da ih Podrum dovede do unapređenja poslovanja poboljšanjem suradnje među zaposlenicima, potporom bržoj i prilagodljivoj organizaciji, omogućavanjem inovacija, jednostavnijom identifikacijom stručnjaka i povećanjem transparentnosti u organizaciji.

JP Komunalno Brčko jedno je od TOP 100 najpoželjnijih poslodavaca u BiH za 2014. godinu, a zahvaljujući svojim poslovnim rezultatima proglašeno je i najboljim javnim poduzećem u BiH za 2013. godinu od strane Europskog udruženja menadžera i Direkcije za izbor najboljeg menadžera BiH, Jugoistočne i Srednje Europe. Također, direktor JP Komunalno Brčko Admir Nuković proglašen je za najboljeg menadžera u BiH za kategoriju javnih poduzeća u 2013. godini, napominje se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close