IThome sustav štedi novac

Autor: Poslovni dnevnik , 06. veljača 2013. u 22:00
U Čakovcu predstavljen sustav pametne kuće

U Čakovcu predstavljen sustav pametne kuće.

Tvrtka Sol-Idea d.o.o. iz Čakovca u suradnji s tvrtkom Inteligentna kuća d.o.o. iz Zagreba prezentirale su u srijedu u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje Sustav pametne kuće ITHome.

"Prezentacija je izazvala veliko zanimanje s obzirom da je bila prva na ovom području", istaknuo je Davor Prpić iz tvrtke Inteligentna kuća koja je protekle tri godine razvijala projekt pametne kuće i krajem prošle godine krenula s prvim komercijalnim projektom. Naime, pametno stanovanje te ušteda energije danas izaziva sve veću pažnju javnosti.Inovativni IThome sustav u stambenom prostoru povezuje i kontrolira gotovo sve tehničke sustave stanovanja što znači da je u domu moguće putem jednostavnog klika na mobitelu od bilo kuda u svijetu upravljati rasvjetom, utičnicama, grijanjem, klimom, roletama, tendama, ali i "nadgledati" sigurnosni sustav.

IThome oprema se temelji na bežičnoj tehnologiji te je rješenje primjenjivo za bilo koji dom. U prosječnom stanu može se uštedjeti i do 30 posto na godišnjem budžetu koristeći IThome sustav i pridržavajući se osnovnih načela uštede energije. Inovativno IThome rješenje povezuje i kontrolira gotovo sve tehničke sustave u domu ili uredu i omogućava upravljanje njima putem smartphonea s bilo kojeg mjesta na svijetu. Odlika pametnog IThome sustava je i sprečavanje neželjenih situacija što pridonosi sigurnosti doma i bezbrižnosti ukućana. Maksimalno jednostavan za rukovanje, IThome sustav izuzetno se lako i brzo ugrađuje, bez ikakvih preinaka na instalacijama i bez građevinskih zahvata.

Komentirajte prvi

New Report

Close