IT tvrtke traže nove ideje na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu

Autor: Darko Bičak , 11. veljača 2016. u 22:01
Ivan Kocijan i Dragan Peraković na jednoj od radionica u sklopu TVZ Mc2 Bauštele

Radionice i natjecanja služe kako bi se studenti spojili s tvrtkama iz informatičkog sektora.

Informatičke tvrtke Five, SPAN, Infinum, Nanobit i Mobendo samo su neke iz hrvatskog IT sektora koje traže nove ideje, ali i nove zaposlenike, na Tehničkom veleučillištu u Zagrebu (TVZ). Kako bi Veleučilište spojilo svoje studente i tvrtke, organizira niz poslovnih događanja tako da TVZ u neku ruku postaje inkubator za razvoj, uglavnom softverskih, projekata.

 Jedno od takvih događanja je i TVZT Challenge Cup 2016 u kojem se studenti natječu u razvoju mobilnih aplikacija. Kako pojašnjva Vjeran Bušelić, voditelj Centra za karijerno savjetovanje na TVZ-u, o izrazito velikom interesu za ovaj projekt najbolje svjedoči podatak da je lani sudjelovalo više od 250 studenata. "Kvalitetu i ove godine jamči izrazito veliki broj partnera, tvrtki koje ne samo da nagrađuju najbolje, nego aktivno sudjeluju u njihovoj edukaciji. Dvadeset je to velikih i uglednih tvrtki i udruga: APIS IT, CISEx, Citus, Codeanywhere, Combis, Croz, drap, Five, IN2, Infinum, Megatrend, Minus5, Mobendo, mStart, Nanobit, Productive, SPAN, TuneIT, RaZa i ZIP", kaže Bušelić.

 

250studenata

sudjelovalo je lani u projektu izrade mobilnih aplikacija

Posebnost ovogodišnjeg natjecanja očituje se u edukaciji koja je od ove godine organizirana u nešto drugačijoj formi popularno nazvanoj "TVZ Mc2 Bauštela".  Kako pojašnjava voditelj natjecanja, i sam još student Milan Jovanović, kroz šest ponedjeljaka u veljači i početkom ožujka, najbolji stručnjaci Fakulteta prometnih znanosti te partnerskih tvrtki  pružit će  uvid u svoja bogata iskustva, višestruko potvrđena na međunarodnoj sceni.  Radionice će biti podjeljene na šest povezanih tema – Idea and business case, Design, Development, Project Management, Marketing i PitchLineup.

Da su na pravom mjestu i već pred realnim životnim izazovima koji im mogu osigurati značajan uspjeh, u nadahnutom je predavanju, vlastitoj retrospektivi – od studenta FER-a, do glavnog tehničkog direktora (CTO) Microblinka,  ispričao je Jurica Cerovec. Također je ustvrdio da uspjeh njihove aplikacije Photomath, najbolje svjetske mobilne aplikacije u kategoriji pomoći rješavanja matematičkih problema s više od 2,5 milijuna riješenih zadataka dnevno, duguju prije svega predanom i beskompromisnom, iako nerijetko i prekovremenom radu započetom još tijekom studija.  Na kraju je poručio kako je "TVZ Mc2" prilika za naučiti nove stvari, pokazati se i dokazati. Inače Tehničko veleučilište okuplja studije graditeljstva, mehatronike, elektrotehnike, računarstva i informatike, a, kako sami ističu, s trenutnih 3400 studenata je najveće hrvatsko veleučilište.

Komentirajte prvi

New Report

Close