Iskon ponudio stalnu vezu za 1200 kuna mjesečno

Autor: Bernard Ivezić , 13. travanj 2007. u 06:30

Nova Iskonova ponuda tri do četiri puta jeftinija je od konkurentnih ponuda, a koristi ADSL infrastrukturu

Najveći telekom u Hrvatskoj ponudio je najnižu cijenu stalne veze. Tvrtka kćer grupe T-HT od danas nudi stalnu vezu na Internet već od 1200 kuna mjesečno. O kolikom se padu cijena radi najbolje pokazuje podatak da je ova Iskonova ponuda tri do četiri puta jeftinija je od konkurencije. Stalna veza na Internet je jedna od ključnih usluga koje utječu na razvoj e-poslovanja. Takav oblik spajanja na Internet tvrtkama omogućuje da na svojoj lokaciji izgrade kompletnu infratsrukturu za e-poslovanje, počevši od e-mail servera preko web hostinga i raznih transkacijskih usluga. Ivakva usluga omogućuje tvrtkama i da se povežu na razne e-poslovne servise, tzv. B2B servise.

Sigurnost
“Sigurna razmjena e-podataka danas je osnovni način poslovanja i komunikacije između tvrtki i njezinih klijenata, dobavljača i partnera. Ponuda usluge Iskon sDSL, uz već postojećI ADSL, dio je naše strategije po kojoj svojim korisnicima nastojimo ponuditi najkvalitetnija širokopojasna rješenja po najpovoljnijim uvjetima”, izjavio je Damir Vranić, voditelj Iskonove prodaje poslovnim korisnicima. Tvrtka kćer grupe T-HT ovu je uslugu za poslovne korisnike realizira korištenjem DSL tehnologije, odnosno sinkronim DSL-om (SDSL, Symmetric Digital Subscriber Line). To znači da korisnik ima jednaku brzinu slanja i primanja podataka s Interneta uz neograničen promet, tzv. flat-rate. U ponudi su sDSL brzine od 1, 2, 3 i 4 Mbps. Posebno je zanimljivo da se uz brzine od 1, 2 i 3 Mbps uz nadoplatu može dobiti od dvije do osam telefonskih linija preko klasične telefonije i ISDN-a. Iskonova stalna veza putem sDSL tehnologije dostupna je poslovnim korisnicima u četiri najveća hrvatska grada – Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu te Velikoj Gorici, Sesvetama, Opatiji i Puli. Mogu je dobiti svi poslovni subjekti kojima je dostupan Iskonov ADSL. Naime, sDSL koristi istu infrastrukturu kao i ADSL, odnosno korisnici se spajaju putem telefonskih utičnica. U sklopu ponude stalne veze putem DSL-a, Iskon je ponudio pet dodatnih usluga.

Statičke adrese
Tako korisnici mogu dobiti nekoliko javnih statičkih IP adresa za web server i druge e-poslovne usluge, potom besplatnu registraciju jedne domene, 200MB prostora za smještaj web stranica, niz e-mail adresa i antivirusnu i antispam zaštitu za e-mail. S obzirom da su do sada alternativni operatori predvodili u ponudi stalnih veza očekuje se odgovor onih koji, kao i tvrtke iz grupe T-HT, nude vlastiti DSL. To su Optima telekom, Metronet i Amis telekom. Stalne veze u Hrvatskoj nude gotovo svi telekomi, uključujući i kabelske i Wimax operatore. “Simetrična brzina primanja i slanja podataka uz neograničen Internet promet putem DSL tehnologije novost je na hrvatskom tržištu. Iskon je do sada unosio novosti u ponudu širokopojasnih usluga, a vjerujem da će ova ponuda biti zanimljiva srednjim i većim tvrtkama”, zaključio je Vranić.

Komentirajte prvi

New Report

Close