Internetsko piratstvo je globalna pojava, a Hrvati su u njoj četvrti na svijetu

Autor: Poslovni.hr , 05. svibanj 2018. u 12:08
Foto: Thinkstock

Prema najnovijim izvještajima, do kraja 2022. godine prihodi izgubljeni zbog online piratstva iznosit će 51,6 milijardi dolara te su neki stručnjaci čvrsto uvjereni da se ovo ponašanje korisnika nikada neće iskorijeniti.

Internetsko piratstvo problem je koji je veoma teško iskorijeniti. Uz to što se zapravo radi o kriminalu, piratstvo svake godine stvara gubitke računalnoj i zabavnoj industriji koji se mjere u milijardama dolara, piše Zimo.

Prema najnovijim izvještajima, do kraja 2022. godine prihodi izgubljeni zbog online piratstva iznosit će 51,6 milijardi dolara te su neki stručnjaci čvrsto uvjereni da se ovo ponašanje korisnika nikada neće iskorijeniti.

Kako piratstvo izgleda u brojkama, pogotovo u našoj regiji, nikako nam ne ide u prilog. Naime, Hrvatska je četvrta zemlja po piratizaciji u svijetu, i to ne po količini, nego po učestalosti. Ilegalno preuzimamo češće nego ostale nacije. Ispred nas su Latvija, Bugarska i Litva, a nakon nas Španjolska, Grčka i Srbija.

Komentari (1)
Pogledajte sve

“najnovijim izvještajima” – ne valja – prema najnovijim “izviješćima” – valja! Detuđmanizatori se trude tuđmanova izviješća opet vratiti titovim izvještajima,ali dugoročno to ne će proći!

New Report

Close