Intel proizveo novi čip za smartphone tržište

Autor: Poslovni.hr , 02. ožujak 2015. u 16:14
Foto: Britta Pedersen/DPA/PIXSELL

Kako bi odgovorili na porast potražnje za jeftinim telefonima u Kini, Intel je još krajem 2013. godine najavio svoje planove za proizvodnju jeftinijeg čipa, kodnog imena Sofija.

Američka kompanija Intel, kao jedna od najvećih proizvođača procesora za elektroničke uređaje na svijetu, počinje distribuirati nove čipove za pametne telefone, što će im biti najvažniji događaj ove godine u tom specifičnom segmentu poslovanja.

Kako bi odgovorili na porast potražnje za jeftinim telefonima u Kini, Intel je još krajem 2013. godine najavio svoje planove za proizvodnju jeftinijeg čipa, kodnog imena Sofija, piše Reuters.

'Krenuli smo s PowerPoint prezentacijom da bi do isporuke gotovog proizvoda došli u svega 15 mjeseci', izjavili su iz kompanije.

Čip Sofia prvenstveno je namijenjen za ugradnju u pametne telefone ali će popuniti prazninu i u proizvodnji čipova za tablete.

Najavljeno je kako preko dvadeset proizvođača planira upotrijebiti Intelovo rješenje za ugradnju u svoje uređaje a mnogi od njih mogu se vidjeti na ovotjednom Mobile World Congress eventu u Barceloni.

Nakon što je kompanija Qualcomm Inc preuzela primat u proizvodnji procesora za pametne telefone i tablete, Intel se pokušava vratiti na tržište kao relevantan igrač.

U jeku Intelovih nastojanja da sa svojim proizvodom povrati povjerenje proizvođača, Qualcomm je objavio kako će početi testirati svoj najnoviji čip, Snapdragon 820, koji će se u pametne telefone počet ugrađivati krajem 2015. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close